Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Inspiraciju za izložbu „Vuprem oči“ Miroslava Novak Hranjec pronašla je u svom rodnom kraju

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Nakon otvorenja izložbe svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina i gostujuće izložbe „Juraj Rattkay Velikotaborski“, u okviru kulturnog programa Dana Međimurske županije predstavljena je još jedna izložba, i to izložba fotografija omiljene međimurske fotografkinje i fotoreporterke Miroslave Novak Hranjec, u „Bedemu“ Starog grada Čakovca.

Miroslavine fotografije dobro su poznate međimurskoj publici, no posljednjih godina sve su poznatije i širom Međimurske županije. Njena fotografija „Dvije duge u Međimurju“ bila je pobjednička fotografija u izboru za svjetski meteorološki kalendar 2019. godine, a veliko priznanje stiglo joj je i 2020. godine kada je još jedna njena fotografija „Zrcalni oblaci“ izabrana za kalendar.

„Vuprem oči“ njena je osma samostalna izložba, a inspiraciju za naziv izložbe našla je u svom rodnom kraju. Kako je poručila na otvorenju, svaki djelić Međimurja krije prekrasne skrivene kutke koje ponekad ne primijetimo, a ponekad je samo potrebno malo „vuprti“ oči. Ujedno je pozdravila sve prisutne te im zahvalila na podršci.

Otvorenju i ove izložbe nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio Miroslavi što nastavlja promovirati ljepote našeg malog „falačeca med Murom i Dravom“. Dodajmo da je otvorenje izložbe započelo pjesmom „Vuprem oči“ u izvedni Tamare Korunek.

Foto i video

VIDEO Djelić nogometne fešte iz Kneginca: veterani Dinama obećali su da će doći i na 80. rođendan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

REGIONALNI TJEDNIK

Nogometni klub Zagorac proslavio je svoj 75. rođendan. Na proslavu su stigli veterani Dinama koji su s 9:2 svladali domaćina.

Kako je bilo pogledajte u videu.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Motoristi na moćnim jurilicama rado se odazvali susretu Moto kluba Baroker Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Rika motora od jučer odjekuje varaždinskim Aquacityjem jer je ovaj vikend rezerviran za moto susret Moto kluba Baroker Varaždin.

Varaždinski motoristi u našoj zemlji i van nje imaju brojne prijatelje koji su se rado odazvali njihovom ovogodišnjem susretu.

Motorističko druženje počelo je u petak uz glazbu i hranu, a danas će biti posebno zabavno. Subota, 14. svibnja, je rezervirana za moto igre i defile. Ako ste u ranim popodnevnim satima čuli buku motora, ili ih vidjeli, u Varaždinu i okolici radilo se o defileu.

Još stignete razgledati motore ako ste ljubitelj. Večeras će zasvirati legendarno Atomsko sklonište te još neki bendovi. “Upad” je za motoriste besplatan, a za ostale posjetitelje 50 kuna.

– Ovaj događaj nebi bio mogući bez podrške Grada Varaždina, Varaždinske županije i drugih sponzora kojima se ovim putem želimo ponovno zahvaliti – poručuju Barokeri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje