Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ispred varaždinske Katedrale upaljena prva adventska svijeća

Život i društvo

Zakupnici varaždinske tržnice imaju pomoć Grada, ali ne i Županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zakupci poslovnih prostora na varaždinskoj tržnici zatražit će od županije da se poput grada uključi u sufinanciranje zakupnina – zaključak je to radnog sastanka održanog u petak u Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, Mario Lešina, predsjednik Povjerenstva za praćenje stanja u gospodarstvu i Predrag Ciglar, direktor tržnice razgovarali su s predstavnicama zakupaca Biljanom Rak i Mirjanom Ciglar.

Utvrđeno je da su Grad Varaždin i tržnica učinili sve što je u njihovoj moći da se maksimalno pomogne i izađe u susret zakupcima. Grad je već izdvojio 100 tisuća kuna, a tržnica je smanjila zakupnine 30 posto za tri mjeseca.

U 2019. godini tržnica je subvencionirala zakup zakupcima na gradskoj tržnici u iznosu većem od 200 tisuća kuna.

Na tom sastanku utvrđeno je također da županija do sada nikada nije pomagala ni tržnicu ni zakupce. Zakupci će sakupiti potpise i organizirano se preko tržnice obratiti županiji da se uključi u rješavanje tog problema.

Nastavite čitati

Život i društvo

S 1. siječnja uvedena povratna naknada od 50 lipa i za bočice od 0,2 litre

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog izmjena Uredbe o gospodarenju otpadom, od 1. siječnja 2021. godine uvedena je povratna naknada za bočice od pića od 0,2 litre. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ističu da se naknada ne isplaćuje za bočice sa zalihe koje nemaju oznaku povratne naknade, bez obzira na to što su odgovarajućeg volumena.

– Provjerite imate li bočica koju ste kupili oznaku povratne naknade – pravo na isplatu povratne naknade u iznosu od 50 lipa moguće je ostvariti samo za proizvode s takvom oznakom – poručuju iz Fonda.

Dodajmo da bočicu od 0,2 litre nije moguće predati putem aparata (RMV uređaja), već samo putem ručnog prihvata.

Nastavite čitati