Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO Izgorjelo krovište starije kuće u Svibovcu Podravskom

Foto: JVP Varaždin

Objavljeno:

- dana

Vatrogasci su u petak, 28. siječnja, u 10:49 sati primili dojavu o požaru kuće u Ulici Tome Blažeka 20, u Svibovcu Podravskom.

Na intervenciju je izašao JVP Varaždin s navalnim vozilom, autoljestvom i osam djelatnika, a istodobno je uzbunjen i DVD Svibovec Podravski.

Dolaskom na mjesto događaja zatekli su stariju kuću kojoj je već cijelo krovište bilo u plamenu. – Započeli smo gašenje s tri mlaza vode. Ubrzo je požar bio lokaliziran, ali su nam trebale velike količine vode jer je kuća služila kao skladišni prostor i njemu su skladišteni različiti materijali, kao npr. rezervne auto gume, uslijed čega je objekt bio pun dima. Pristup hidrantu jer je bio predaleko pa smo zatražili od operativnog centra da nam pošalju autocisternu. Pozvana je i Elektra jer je trebalo isključiti napon na kabelu koji je na krovištu pregorio. Nakon isključenja napona nastavili smo sa saniranjem požara. Za gašenje smo potrošili 10 m3 vode – objavio je JVP Varaždin.

Kad je požar ugašen varaždinski profesionalni vatrogasci vratili su se u postrojbu, a na mjestu su ostali vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, koji su sanirali požarište, uslijed pada drvenog stropa u dunje prostorije.

Crna kronika

Nedelišće: prikolica s betonskim blokovima prevrnula se zbog neispravnosti vozila i pucanja vijaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Facebook

Jučer, 5. lipnja, oko 11 sati i 30 minuta u raskrižju s kružnim tokom prometa nedaleko Nedelišća 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, na kojem se prevozio vangabaritni teret, odnosno tri betonska bloka, javila je PU međimurska.

Upravljajući opisanim skupom vozila krapinskih registarskih oznaka, kolnikom kružnog toka prometa u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, zbog tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo do pucanja vijaka koji spajaju nosač sedla sa šasijom teretnog automobila, uslijed čega je došlo do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik.

Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila te betonskih blokova, dionica državne ceste D-3 u smjeru južne obilaznice grada Čakovca bila je zatvorena za odvijanje prometa od 11:30 do 17:45 sati.

Vozač je zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano sankcioniran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi pokušaj ubojstva u Međimurju: nožem ga ubo i porezao po vratu i glavi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, javila je PU međimurska.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja ove godine, oko 4 sati i 30 minuta na ulici u Piškorovcu osumnjičeni se najprije posvađao s 30-godišnjakom, a potom su se i fizički sukobili. Tijekom sukoba osumnjičeni mu je nožem zadao ubodnu ranu na vratu te rezne rane na vratu i glavi.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je 30-godišnjak u sukobu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje