Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Izvrsna adrenalinska predstava na nebu iznad aerodroma u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Članovi Aerokluba Međimurje pobrinuli su se u dane vikenda za još jednu izvrsnu predstavu na nebu iznad Pribislavca na radost tisuća posjetitelja koji su uživali u programu odlično organiziranog aeromitinga.

Uvertira u Airshow 2018. bila je subotnja manifestacija Dan otvorenih vrata tijekom koje su na aerodoromu u Pribislavcu svi posjetitelji imali priliku razgledati uzletište i različite zrakoplove. Održana je i prezentacija Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u sklopu kampanje „Postani i ti vojni pilot“, a modelare ni nebo puno oblaka nije smetalo da odrade svoj trening za nastup u sklopu programa aeromitinga. U večernjim satima modelari su imali noćni šou, nakon čega je održan koncert grupe Vigor. Nedjelja je donijela ono pravo, te su uoči otvaranja aeromitinga svoje nastupe odradili RC modeli, školsko-borbeni avion Galeb G-2, auto gyro i avion dvokrilac Boeing Sterman. Riječ je o oldtimeru kojim su u godinama nakon Drugoga svjetskog rata piloti JAT-a diljem Jugoslavije zaprašivali polja i šume, a proslavio se i u kultnom filmu „Partizanska eskadrila“. Nakon svečanog otvaranja manifestacije, slijedio je nastup mađarskog velemajstora akrobatskog letenja Zoltána Veresa za komandama MXS-a i akro skupine Baltic bees jet team… Kakva je bila atmosfera na aeromitingu pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

VIDEO Virtualni fašnički koncert UŠ “Miroslav Magdalenić” posvećen obnovi sisačke glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na službenoj Facebook stranici i službenoj stranici Škole dostupan je virtualni Fašnički koncert učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Koncert je posvećen obnovi Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Sudjeluju polaznici Osnovne glazbene škole i Osnovne baletne škole. Želite li i sami sudjelovati u pomoći Glazbenoj školi, svoje donacije uplatiti možete putem priložene poveznice.

Trenutačno je, ako računamo sredstva skupljena klasičnim putem i online kampanju, prikupljeno nešto manje od trećine potrebnih sredstava za obnovu. Budući da je zbog epidemioloških mjera onemogućena klasična organizacija koncerata, iz čakovečke Umjetničke škole omogućili su praćenje virtualnoga koncerta.

Uživajte u izvedbama mališana!

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinski su turistički vodiči građane besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Varaždinu je ove nedjelje, 21. veljače, 11. godinu zaredom obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.

Varaždinski su turistički vodiči u prijepodnevnim satima zainteresirane građane i njihove goste besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznali sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina.

Uz brojne činjenice, priče i legende, bilo je prilike doznati i neke zanimljivosti vezane uz zdravstvo – o tradiciji hospitala u Varaždinu, tko su bili doktori nekad, gdje se nalazila prva ljekarna, a gdje su bila javna kupališta…

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bila je ispred Gradske vijećnice, a razgledi su započeli u 10.30 i 11.30.

Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

Nastavite čitati