Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Josip i Francika Tuđan iz Trnovca Bartolovečkog proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Josip i Francika Tuđan iz Trnovca Bartolovečkog protekle su subote, 11. rujna, u krugu obitelji i prijatelja proslavili zlatni pir – 50. godina braka.

Josip Tuđan rođen je 2. veljače 1950. i dolazi iz Trnovca Bartolovečkog, a Francika Tuđan (djevojacko Sušec) rodom je iz Zamlake, a rođena je 8. lipnja 1954. godine.

Vjenčanje ovog para bilo je 1. siječnja 1971. godine kod matičara, a 3. rujna 1971. u crkvi.

Ovoga su mjeseca proslavili 50. godišnjicu braka ili zlatni pir. Sveta misa održana je 11. rujna u Trnovcu Bartolovečkom, u župi Majke Božje Snježne. Predvodio ju je velečasni Hrvoje Damiš.

Na večeri poslije mise okupio se uži krug obitelji, a na mladence su posebno bili ponosni kći Andreja i zet Stanko te unuci Filip (25) i Goran (20), koji im, uz ostalu rodbinu i prijatelje, čestititaju na dugogodišnjem zajedničkom životu u slozi, veselju, miru i poštovanju, a nadasve ljubavi.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje