Povežite se s nama

Crna kronika

FOTO J.P. (36) neregistriranim motociklom sletio u deset metara duboku provaliju i preminuo

Objavljeno:

- dana

Strašna smrt

U teškoj nesreći koja se poslijepodne dogodila u Gorancu kod Klenovnika poginuo je J.P., 36-ogodišnjak iz tog kraja, doznajemo.

Prema informacijama s mjesta nesreće, quad motociklom se vozio po nepristupačnom terenu, po kojem teško mogu proći automobili.

Doznajemo da četverocikl nije bio registriran, a nesretni muškarac nije imao položeni vozački ispit. Nije, nažalost, imao ni kacigu.

Sve to je, čini se, dovelo do tragičnog ishoda. Muškarac je s lokalne ceste četverociklom sletio u deset metara duboku provaliju.

Nesreća se dogodila, prema informacijama s terena, još oko 15 sati. Međutim, riječ je o rijetko naseljenom predjelu, pa su mještani muškarca i vozilo primjetili tek oko sat i pol vremena kasnije.

J.P. je 16 smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije ove godine.

 

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: usred dana iz skladišta ukrali staklo dimenzija 4 x 1 metar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o nesvakidašnjoj krađi u Varaždinu.

U ponedjeljak, 18. siječnja, oko 13 sati, iz skladišnog prostora trgovačkog centra u Ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, otuđila su zaštitno staklo dimenzija 4 x 1 metar.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati