Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Kandidat SDP-a za načelnika Nedelišća Nikola Novak sa suradnicima predstavio program

Objavljeno:

- dana

Ispred dvorane MESAP-a u Nedelišću svoj program je u petak, 23. travnja, predstavio kandidat za načelnika Općine Nedelišće iz redova SDP-a, Nikola Novak.

Novak je trenutačno na poziciji zamjenika načelnika te Općine, Darka Danije (nezavisni), koji pak je kandidat na listi SDP-a za zamjenika župana. Kandidat za župana te liste je, podsjećamo, Mario Medved, trenutačno dogradonačelnik Čakovca. Novaka su podržali i HSU, HNS, Reformisti, Hrvatski laburisti, MDS te HSS. Dolaskom mu je podršku pružio i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Nikola Novak nosi dvije titule, završivši dva fakulteta: magistar je ekonomije i umjetnosti. Od 2010. radi u Glazbenoj školi Varaždin, u kojoj obnaša i dužnost zamjenika ravnatelja.

Program je predstavio uz pet ključnih točaka koje obuhvaćaju područja brige o mladima, brige o starijima, brige o gospodarstvu, uređenja općinskih naselja te pametne i zelene općine. Naglasio je važnost nekih projekata, pri čemu se izdvajaju nova osnovna škola u Nedelišću, školska dvorana u Macincu, obnova PŠ Gornji Hrašćan, kao i veće sufinanciranje dječjih vrtića te kamata na stambene kredite za obitelji koje imaju više djece.

Napomenuo je i da bi sa suradnicima htio ostvariti izgradnju doma za starije i nemoćne osobe s dnevnim boravkom za vanjske korisnike. Govorio je i o pretvaranju MESAP-a u poduzetnički inkubator, a važnim Novak smatra i ravnomjeran, usklađen razvoj svih naselja na području Općine. Stavkama bez kojih se u modernome svijetu ne može smatra i brzi internet te digitalizaciju općinske uprave.

Kao njegov zamjenik predstavio se predsjednik HSU-a Međimurske županije, inače potpredsjednik na nacionalnoj razini, Zlatko Marciuš. Novak je svoga najavljenog zamjenika nazvao humanitarnim radnikom, kao i borcem za prava umirovljenika i radnika. Nakon svega Novak je nabrojio kandidate s koalicijske liste za Općinsko vijeće i svakome od prisutnih kandidata ponaosob zahvalio.

Osim već navedenih, potporu kandidaturi izrazili su i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, čakovečki dogradonačelnik Zoran Vidović, drugi aktualni zamjenik načelnika Nedelišća Željko Kacun, predsjednik Općinskog vijeća Nedelišća Ljudevit Bošćak i drugi.

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!