Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Kazališna fontana u Varaždinu zrela za temeljiti remont

Objavljeno:

- dana

Veliku fontanu na varaždinskom Kazališnom trgu danas su zaposlenici Varkoma ispraznili i pokušali barem donekle očistiti.

Riječ je o redovitom čišćenju fontane koju uskoro treba temeljito obnoviti. Naime, ona je iznutra potpuno prekrivena algama i ružnim naslagama crne boje koje se uklanjaju brušenjem. – Iako se fontana redovito obnavlja, došlo je vrijeme za veći zahvat tijekom kojeg će se još obnoviti rasvjeta i mlaznice – pojasnio je Željko Bunić, direktor gradske komunalne tvrtke Varkom. Dodajmo da je u proračunu za 2019. godinu za tekuće održavanje gradskih fontana osigurano 350.000 kuna.

Foto i video

FOTO Stančić na Uskrsni ponedjeljak dobro popunjen, mnogi upijali zrake sunca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi ne rade na Uskrsni ponedjeljak pa su neki slobodan dan iskoristili za ispijanje prijepodnevne kave.

Trg Miljenka Stančića, odnosno tamošnje terase kafića bile su dobro popunjene.

Sve je zabilježio naš fotoreporter Ivan Agnezović.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Diljem Varaždinske županije u večernjim satima zasjale vuzmenke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Diljem Varaždinske županije već su tradicionalno dan prije Uskrsa u večernjim satima, na Veliku subotu, zasjale vuzmenke.

Okupljeno mnoštvo nije željelo da ova tradicija prestane zbog koronavirusa, stoga je paljenje vuzmenki ipak održano, ali uz manji broj okupljenih nego inače. Bilo je veselo, uz dobru hranu – grah ili kotlovinu, i vatromet.

Iako u manjem broju nego prijašnjih godina, vuzmenke ili uskrsni krijes razveselile su okupljene u ladanjskom kraju i Bedencu, što se može vidjeti na fotografijama.

Donje Ladanje

Bedenec

Nastavite čitati