Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Kerekeševi ˝Marginalci˝ su za one koji se žele nasmijati do suza

FOTO PR365, eVarazdin

Objavljeno:

- dana

Na velika platna ovih je dana stigao film koji će vas zaista nasmijati. Teško ga je usporediti s bilo čim drugim osim sa najsmješnijim predstavama Kerekesh Teatra.

Hrvatski audiovizualni centar (ustanova koja financira snimanje filmova u Hrvatskoj višemilijunskim iznosima) za ˝Marginalce˝ nije izdvojila ni jedne lipe. Međutim, film zbog toga nije lošiji. Dapače, bolji je od većine onih koje smo imali prilike gledati svih ovih godina. Nema tu humora upakiranog u celofan, nema skrivenih poruka ni pretvaranja, kao ni posebnih efekata, a film je nastao zahvaljujući upornosti i entuzijazmu Ljubomira Kerekeša i cijele ekipe Kerekesh Teatra.

Poruka koja se može izvući nakon što smo pogledali film je da je uvijek dobro iskreno se nasmijati, kako na tuđi račun, tako i na svoj. Film ˝Marginalci˝ Ljubomira Kerekeša je komedija u pravom smislu riječi.

Radnja se odvija u selu Črevo.

Znate gdje je selo Črevo? Ni desno, ni levo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi NNHTV (“Naša najnovija hrvatska televizija”) snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi.

Precednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišti i kobasica sa senfom.

Evo što poručuje ekipa iz filma:

Svi smo mi MARGINALCI. Borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke. Organiziramo akciju “Zbogom oružje”, a doma imamo još artiljerije za pola ulice. Oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt. Branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna. Rome nazivamo ciganima, a među nama ima više cigana nego među Romima. Politika nas uči životu, jer škole su naporne. Bolnice nam se urušavaju, no zato imamo jako čvrste spomenike našoj Domovini. Živjela Hrvatska! Živjeli MARGINALCI!

U kinima će se film prikazivati od 27. listopada, a između ostalih, glume Ljubomir i Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Draško Zidar, Marija Krpan i Mijo Pavelko. Na snimanju je sudjelovalo više od 160 ljudi.

U nastavku pogledajte kako je bilo na premijerama filma u Varaždinu i Zagrebu.

Zabava & Stil

Zamirisale krafne – s brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Božićni i novogodišnji dani su iza nas, a već nam na vrata kucaju dani fašnika.

Prvenstveno je to vrijeme koje nosi veselje i radost djeci, ali i svima koji tu istu radost žele prenijeti na druge i izmamiti osmijeh na lica i veselje u društvu.

Razni se običaji vežu uz te dane, ples, vika, maskiranje, pretvaranje… I dok jedni jedva čekaju to vrijeme, drugi ga baš i ne vole, ali gotovo svi se slažu oko jedne stvari. To je vrijeme nezaobilaznog pokladnog kolača od dizanog tijesta – krafne. Punjene čokoladom, vanilijom, šumskim voćem, prazne…, zovu nas na zalogaj više, a mi ga teška srca prihvaćamo.

S brčićima od štaub šećera, zaflekanih majica i s osmijehom na licu krenimo u pokladnički mjesec veljaču.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

MK Aqua Bikers u Tuhovcu pripremaju zimsko druženje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zima neće omesti motorističko druženje koje organiziraju MK Aqua Bikers iz Varaždinskih Toplica.

U Društvenom domu Tuhovec u subotu, 28. siječnja, od 18 sati održat će se 19. Winter Party.

– Bikeri, cuga, klopa i dobra live mjuza. Ulaznica: vedro raspoloženje. Dođite u što većem broju – poziv je MK Aqua Bikers.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje