Povežite se s nama

Međimurje

FOTO KIČ Prelog: u Draškovcu postavljena mala kućica s knjigama

Objavljeno:

- dana

Druga po redu kućica s knjigama, od ukupno osam koliko će ih biti postavljeno diljem Preloga, postavljena je u srijedu 16. lipnja, u Draškovcu, na inicijativu Knjižnice i čitaonice Grada Preloga.

Kućicu s knjigama otvorio je predsjednik mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko, a ceremoniji su također prisustvovali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić.

Nakon otvaranja male slobodne knjižnice, aktivnost „Priča uz kućicu za djecu iz DV Fijolica – područni odjel Draškovec“ održala je ravnateljica Knjižnice Maja Lesinger. Prve posudbe ostvarili su učenici prvih i četvrtih razreda OŠ Draškovec te njihovi razrednici. Interes za knjige je bio izuzetno velik pa će kućica nadopunu fonda primiti već sljedećeg dana, javljaju iz Grada Preloga.

– Pozivaju se građani na slobodno korištenje ali i čuvanje kućice s knjigama, koja je svoje mjesto pod suncem pronašla u parku pokraj crkve. Za nadopunu kućice brinut će se knjižničarke iz KIČ Prelog, a svi korisnici su dobrodošli razmjenjivati knjige te dojaviti ako se kućica isprazni prije negoli je zakazana njena nadopuna – poručuju.

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje