U palači Herzer u ponedjeljak, 16. rujna, održana je komemoracija za preminulog varaždinskog novinara, urednika i sportaša Vladimira Premuža (58).

Novinarstvom se počeo baviti tijekom srednjoškolskog obrazovanja i nastavio za vrijeme studiranja u Zagrebu, te je bio suradnik i dopisnik listova Sportske novosti, Polet, Večernji list i Vjesnik.

U razdoblju od 1984. do 1987. godine profesionalno je radio kao novinar u Službi informiranja tadašnjeg sustava Varteks, a od 1987. do 2004. godine bio je novinar, urednik i komentator u listu Varaždinske vijesti, gdje je obnašao i dužnost rukovoditelja marketinga.

Urednik Varaždinskih vijesti Ivica Kruhoberec, ispred županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva, u svojem obraćanju okupljenima je naglasio da je Vladimir Premuž gotovo cijeli radni vijek proveo u tiskanim i elektroničkim medijima, obavljajući poslove novinara, urednika i glavnog urednika.

– Naš Vladek najveći dio profesionalnog života proveo je u Varaždinskim vijestima gdje je ostavio neizbrisiv trag kao novinar i urednik – rekao je Kruhoberec.

Godine 2004. pokrenuo je i do 2005. bio glavni urednik lista Novi Varaždinec, koji danas izlazi pod imenom Regionalni tjednik, od 2005. do 2011. godine bio je izvršni direktor za program VTV televizije. Od 2011. do 2015. godine bio je glavni urednik VTV televizije, a od 2016. izvršni direktor za program VTV televizije.

Marijan Varović, direktor VTV-a podsjetio je okupljene da je Vladimir Premuž na VTV-u iznimno predano obavljao poslove urednika i producenta nekoliko filmova.

– Pamtit ćemo ga kao odličnog organizatora, ali i urednika nekoliko monografija. Vladek je uvijek naglašavao da se ne smiju zaboraviti stradanja naših branitelja u Domovinskom ratu ostavivši vječiti trag dokumentarnim serijalom “Junaci hrvatske slobode”, a o iseljenicima je uvijek govorio da su najbolji ambasadori Hrvatske kroz realizaciju serijala “Hrvatsko srce” – istaknuo je Varović.

Potom je Miroslav Sardelić, predsjednik Lions kluba Varaždin izjavio da je Premuž mnogo učinio za promociju humanitarnog djelovanja Kluba u kojem je u svom mandatu časno obnašao i funkciju predsjednika. Smrću Vladimira Premuža potreseni su svi varaždinski sportaši, a poglavito oni poput Damira Premužića, koji je bio njegov susjed i dugogodišnji prijatelj.

– Najveća sportska ljubav mu je bila rukomet. Nešto želim reći osobno u svoje ime. Vladek je bio iznimno dobar čovjek, takvi ljudi svima trebaju biti uzor – zaključio je Premužić.

Komentari

Komentara