Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Koncerti na varaždinskom Adventu uz COVID potvrde, a grad je gotovo spreman za blagdane

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Advent u Varaždinu održat će se prema najavljenom programu, potvrdila je za Regionalni tjednik Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Klizalište i tobogan na Kapucinskom trgu otvaraju se u petak, 26. studenoga, a istoga dana ukrašavanje grada trebalo bi biti gotova te će biti upaljena blagdanska rasvjeta.

Advent počinje u subotu, 27. studenoga. Na otvorenju nastupa Vanna.

– Za odlazak na koncerte na Korzu bit će potrebna COVID potvrda, ali za ostale sadržaje ne. Pokušat ćemo naći optimalno rješenje za ovo. Pozivamo građane da se na drugim lokacijama pridržavaju epidemioških mjera – rekla je Toth.

Druženje s Djedom, klizanje i sanjkanje traže puno energije, a nju će se moći prikupiti na nekoj od brojnih kućica s raznovrsnim slatkim i slanim blagdanskim jelima i pićima. Posebno će zanimljive biti one na Trgu Miljenka Stančića gdje će između ostalih kuhati i kandidatkinja iz popularnog Masterchefa, a ni na Korzu, kako se u Varaždinu naziva glavni gradski trg, nećete ostati ni gladni ni žedni. Uz hranu i piće, na oba trga će se vikendima svirati i plesati, pa tako na Korzo stižu još Dino Dvornik Tribute band, Neno Belan i Dobre vibracije.

Gastro kućice s toplim zimskih okusima nalazit će se na Korzu i Stančićevom trgu.

Naš fotoreporter danas je prošetao centrom Varaždina i uočio da se led već priprema, jelke su postavljene, a prekrasni medvjedići krase Gundulićevu ulicu.

Zabava & Stil

FOTO Publika u Sračincu u užarenoj atmosferi uglas pjevala s Miroslavom Ilićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je veliki Međunarodni srakarski fašnik.

Tim je povodom sinoć u grijanom karnevalskom šatoru u Sračincu nastupio srpski pjevač narodne glazbe Miroslav Ilić.

Nezaboravnu večer pokrenula je “Božanstvena žena”, a nastavilo se pjesmom “Ova noć ” koja je to i potvrdila.

Publika iz Sračinca i ostalih dijelova Varaždinske županije s pjevačem je uglas pjevala stare hitove, ali i one nešto novije.

Subota je rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka, a bit će održana i prigodna izložba fotografija na temu fašnika slovenskog autora Janka Levaniča.

Djelić atmosfere s koncerta Miroslava Ilića pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela “Kurentskim skokom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela manifestacijom “Kurentski skok” koja se održala u četvrtak, 2. veljače.

“Fašnik u Petrijancu” na rasporedu je u subotu, 11. veljače, a početak je u 15 sati. Povorka će krenuti ove godine ispred doma u Družbincu, preko Ulice Zrinski i Frankopana do restorana 4M, a nakon toga Ulicom Vladimira Nazora do OŠ Petrijanec, gdje posjetitelje očekuje šator i zabava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje