Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Koncerti na varaždinskom Adventu uz COVID potvrde, a grad je gotovo spreman za blagdane

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Advent u Varaždinu održat će se prema najavljenom programu, potvrdila je za Regionalni tjednik Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Klizalište i tobogan na Kapucinskom trgu otvaraju se u petak, 26. studenoga, a istoga dana ukrašavanje grada trebalo bi biti gotova te će biti upaljena blagdanska rasvjeta.

Advent počinje u subotu, 27. studenoga. Na otvorenju nastupa Vanna.

– Za odlazak na koncerte na Korzu bit će potrebna COVID potvrda, ali za ostale sadržaje ne. Pokušat ćemo naći optimalno rješenje za ovo. Pozivamo građane da se na drugim lokacijama pridržavaju epidemioških mjera – rekla je Toth.

Druženje s Djedom, klizanje i sanjkanje traže puno energije, a nju će se moći prikupiti na nekoj od brojnih kućica s raznovrsnim slatkim i slanim blagdanskim jelima i pićima. Posebno će zanimljive biti one na Trgu Miljenka Stančića gdje će između ostalih kuhati i kandidatkinja iz popularnog Masterchefa, a ni na Korzu, kako se u Varaždinu naziva glavni gradski trg, nećete ostati ni gladni ni žedni. Uz hranu i piće, na oba trga će se vikendima svirati i plesati, pa tako na Korzo stižu još Dino Dvornik Tribute band, Neno Belan i Dobre vibracije.

Gastro kućice s toplim zimskih okusima nalazit će se na Korzu i Stančićevom trgu.

Naš fotoreporter danas je prošetao centrom Varaždina i uočio da se led već priprema, jelke su postavljene, a prekrasni medvjedići krase Gundulićevu ulicu.

Zabava & Stil

Varaždinski panoramski kotač proradit će u petak, a stigao je iz talijanskog Lamborghinija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ivan Agnezović

Osim jedinstvene i tople Kuće Djeda Mraza, uz Ledenu čaroliju s velikim klizalištem i ogromnim ledenim toboganom, zajedno s bogatom gastro ponudom te ponudom suvenira i poklona, a sve to na predivno, blagdanski uređenim i osvjetljenim ulicama i trgovima povijesne gradske jezgre, na Advent u Varaždinu stiže i nova atrakcija – panoramski kotač.

FOTO Varaždin u centru dobiva novu atrakciju iz koje će pucati panoramski pogled

Adventski Varaždin je čaroban iz svakog ugla, a panoramski kotač omogućit će posjetiteljima
da u pogledu na blagdanski uređen Varaždin uživaju i iz ptičje perspektive.

– Panoramski kotač u Varaždin stiže iz najrenomiranije svjetske tvornice ovakvih naprava, talijanskog Lamborghinija s više od stotinu godina tradicije što je garancija najviše razine kvalitete, sigurnosti i udobnosti. Adventski panoramski kotač bit će postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na blagdanski uređen i osvjetljen Varaždin bit će zaista nezaboravan. Ovaj poseban užitak pogodan je za sve uzraste, a u svaku od 18 gondola kotača moći će se smjestiti četiri osobe – objasnili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Kotač se upravo postavlja, montira i osigurava i za prve vožnje bit će spreman već u petak.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Varaždin u centru dobiva novu atrakciju iz koje će pucati panoramski pogled

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Advent u Varaždinu bit će bogatiji za novi sadržaj.

Naime, na početku Gajeve ulice, kod placa, gradi se velika konstrukcija. Kako smo saznali postavlja se kotač s gondolama, iz kojeg će pucati prekrasan pogled na Varaždin.

Još traje postavljanje i nije točno poznato kada bi trebao početi raditi, ali vjerojatno za nekoliko dana.

Sami prosuditi sviđa li vam se nova atrakcija Adventa u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje