Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Kontroverzna Alex Ognjena povlači se s estrade spotom snimljenim u Varaždinu

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Poznata hrvatska pjevačica i kantautorica Alex Ognjena ovih dana u Varaždinu snima spot za svoju posljednju pjesmu znakovitog naslova: „Bože, uzmi me“!

U razgovoru za Regionalni tjednik, ova 38-godišnjakinja otkrila je da je tekst svoje najnovije pjesme sama napisala.

– Uvijek kada sam imala emotivno zahtjevne pjesme pri skladanju su mi u pomoć priskakali prijatelji poput Tihomira Preradovića. Znao me u dušu pa je sve ispalo daleko lakše, a uz njega odličnu suradnju imala sam i sa Silvijom Pasarićem – veli naša sugovornica koja je u glazbenim vodama dosad provela 5 godina.

Njezinu snimateljsku ekipu posjetili smo u RezervArtu, jer scenarij novog spota potpisuje renomiran varaždinski umjetnik Nikola Vudrag. Njegova je desna ruka u cijelom poslu Max Hozić, poznati umjetnik i tenor.

– Varaždin je i inače poznat kao grad koji ima predispozicije biti filmska kulisa, a poznanstvo s Nikolom Vudragom bio je dodatan poticaj da se ovdje realizira snimanje spota. Čim je nastala pjesma, poželjela sam da se u spotu pojavi „smrt“ i nju je Nikola odlično personificirao. Neću ga puno hvaliti, svi znamo da je iznimno inteligentan te istovremeno mističan. Kad je netko duša od čovjeka, to je najmanji problem – ističe Ognjena.

U svojoj novoj pjesmi „Bože, uzmi me”, pjeva upravo o onome što bi se dalo zaključiti iz naslova. Odnosno, želi da ju Bog uzme s ovog svijeta kako ne bi sama morala poduzimati neke korake.

– Ja osobno smatram da je život zapravo predivan, te da ga ljudi premalo cijene. Ja sam zahvalna na svakom danu u životu koji mi je dan i svakom osmjehu moga sina. Međutim, i smrt je sastavni dio našeg bivanja, svakome od nas može se dogoditi svakog trena. I nije svejedno što ostavljamo iza sebe. Ja dosta vremena posvećujem humanitarnom djelovanju i prvu humanitarku odradila sam u dobi od pet godina. To nije potrebno isticati, takva djelatnost usko vezana uz volontiranje svima bi trebala biti nešto što se podrazumijeva u životu – naglašava Ognjena koja je na kraju shvatila da sve što radi zapravo u konačnici nema željeni utjecaj.

Logičan slijed predstavljao je njezin angažman na estradi s jasnim ciljem da se populariziraju planirane humanitarne akcije.

– U industriji zabave ima uspona i padova, a najljepše je kada upoznate čovjeka koji se poistovjeti s nekom situacijom u kojoj se nalazite. Svaki, pa i najmanji znak zahvale, puno mi je značio jer sam znala da ni jedna moja žrtva nije bila uzaludna. Zadnjim spotom pokazat ću da ne kanim raditi nikakve kompromise. Cijela pjesma ima isključivo moj potpis, do zadnjeg zareza i note. Nikoli sam prepustila da potpuno slobodno uobliči moje ideje. Želim da sve ima odličnu završnicu i okupljena sjajna ekipa je za to je najveći jamac – uvjerena je Ognjena.

Dodajmo da se naša sugovornica iz showbiznisa povlači nakon što je na svojoj koži osjetila kako estrada funkcionira u Hrvatskoj.

– Nemoguć je njen spoj s humanitarnim djelovanjem i to me dosta frustriralo. Ono što uvijek prolazi je žutilo, pa sve može poći u neželjenom, potpuno krivom smjeru. Ja sam se na kraju izdigla iznad toga, ali sam se i još jače razboljela. Svoje sam napravila proširivši pozitivnu energiju u okviru svojih mogućnosti. Djelovat ću inkognito koliko mi još vrijeme dozvoli okružena divnim prijateljima – zaključila je Alex Ognjena.

Kakva je bila atmosfera na snimanju spota pogledajte u galeriji fotografija:

Zabava & Stil

VIDEO Varaždinski gitarist Hrvoje Šenjug s bendom izdao prvi singl „Zumba Jam“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Bojan Gatalica

Varaždinci Hrvoje Šenjug i Jura Herceg te Zagrepčanin Renato Palatinuš osnovali su novi autorski bend pod nazivom „Hrvoje Šenjug & The Bypassers“.

Bend je izbacio prvi singl „Zumba Jam“ u izdanju Croatia Recordsa, a riječ je o pjesmi koja ujedno služi kao najava za nadolazeći autorski album varaždinskog gitarista Hrvoja Šenjuga, koji će izaći 23. lipnja 2023.

Pjesma i videospot, koji je nedavno imao premijeru na CMC televiziji, dostupni su na kraju članka.

O bendu

„Hrvoje Šenjug & The Bypassers“ instrumentalni je trio osnovan 2022. godine s ciljem sviranja vlastite autorske glazbe uz primjesu različitih stilskih utjecaja (rock, jazz i klasična glazba). Autor glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente, a to im otvara široku paletu različitih zvukovnih mogućnosti.
23.6.2023. godine objavit će prvi autorski album pod nazivom The Cycle Continues u izdanju Croatia Recordsa.

Hrvoje Šenjug (1992. Varaždin) u svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju glazbenu školu za klasičnu gitaru u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične glazbe, od srednje škole svira i druge stilove glazbe, primjerice rock i jazz u raznim sastavima. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tijekom studija klasične gitare završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji kod Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih istaknutih glazbenika. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magna cum laude). Nakon završenog studija surađivao je s mnoštvo različitih sastava i glazbenika, a neki od njih su: nuSynergetic Orchestra, Fran Vasilić, Scifidelity Orchestra, Jelena Žnidarić Zsa Zsa, Behave Community i Dixieland band Čakovec. Trenutno predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Jura Herceg (1990. Varaždin) počinje svirati kontrabas 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu, a profesor mu je Dragutin Pleše. Upisuje studij kontrabasa 2010. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi redovnog profesora Marija Ivelje te ga završava 2015. godine. Kao vanjski suradnik surađivao je sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim baroknim ansamblom. Član je Simfonijskog orkestra Lihtenštajn, Ensemble Esperanza, a u razdoblju od 2016. do 2020. bio je vođa dionice kontrabasa u Riječkom simfonijskom orkestru HNK Ivan pl. Zajc. Tijekom karijere svirao je u renomiranim koncertnim dvoranama poput Concertgebouw Amsterdam, Royal Albert Hall i Kennedy Center.

Renato Palatinuš (1991. Zagreb) diplomirao je udaraljke na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Lešnika 2016. godine. Kao član Bing Bang udaraljkaškog ansambla nastupao je u više europskih država. Od njih ističe Internationale Schlagzeugwoche Stuttgart pod vodstvom istaknutih udaraljkaša Marte Klimasare te Klausa Drehera, Festival de Música Contemporánea de Tenerife u gradu Santa Cruz de Tenerife te International Percussion Music Radio Festival u Bukureštu pod vodstvom Alexandra Anastasia. U sklopu IPEW festivala u Bjelovaru te Ivana Bilić Marimba Weeka u Samoboru, nastupao je i usavršavao se kod mnogih inozemnih i domaćih izvođača poput Ludwiga Alberta, Neya Rosaura, Marka Forda, Reinera Seegersa, Maraca2, Tatiane Koleve, Sveta Stojanova te mnogih drugih. Godine 2012. nastupio je na IPEW festivalu kao član Bing Bang ansambla uz Andy Narella, a 2013. na istom festivalu, kao dio međunarodnog ansambla studenata iz J. Koreje, Japana, Sjedinjenih Američkih Država te Hrvatske izveo je djelo Marka Forda, koji je ujedno i ravnao izvedbom. Stalni je član Zagrebačke filharmonije od sezone 2016./2017. na mjestu udaraljki.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Traje “Antunovo v Marofu”, a za vikend nastupa Jacques Houdek, The Frajle i Kavaliri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof 13. lipnja slavi svoj dan, a tim je povodom od 26. svibnja pa sve do 30. lipnja organizirano “Antunovo v Marofu”, manifestacija koja obuhvaća bogat program za sve uzraste.

Bogat program održat će se dolazećeg vikenda.

Tijekom “Antunova v Marofu” svoje će koncerte održati The Frajle (petak, 9. lipnja), Jacques Houdek (subota, 10. lipnja) i Kavaliri (nedjelja, 11. lipnja).

Osim toga, posjetitelje očekuju razne radionice, popularni sastanak u traperu, izložba oldtimer automobila, finale županijskog kupa u nogometu, vatrogasno natjecanje, jubilarni 20. Međunarodni folklorni festival te predstave za djecu.

Cijeli program povodom Dana Grada Novog Marofa donosimo u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje