Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Kreativke bez granica: kod svake „nešto unikatno“, a najjače su kada surađuju!

Objavljeno:

- dana

Ljudske su ruke sposobne za svakakva djela, no osobito čaroban dojam mogu ostaviti kada uz trud osmišljavaju i izrađuju nešto prelijepo, nešto posebno što će mnogima ostati u trajnom sjećanju.

Impresija se može i višestruko ojačati ako na umjetničkom djelu surađuje više umova od kojih svaki dodaje nešto svoje i novo, ispreplićući vlastite vizije s drugima. Prilike za suradnju na takvom projektu, nažalost, nema puno ljudi, zbog čega je još i zanimljiviji nedavni „photoshoot“ u varaždinskom Starome gradu u kojem je imao prilike sudjelovati suradnik Regionalnoga tjednika, poznati međimurski fotograf Silvio Benč.

Vrhunski artikli i usluge

– Ovih dana upogonila me skupina snažnih žena pa su nastale ove fotografije. Ovdje je samo dio njih, više ih možete vidjeti na njihovim profilima i stranicama, gdje možete i nabaviti vrhunske artikle i usluge: odjeću i torbice (Andrea Horvat Verli), nakit (Marta Andročec), vjenčanice (Mirjana Klaudija Žličar), cekere (Smiljana Strahija), kao i profesionalni make up („DaEmy Make Up“ Martine Medvar-Ivanović). Izvrsna Ivana Vuk prekrasno je „uprisutnila“ i prikazala sve ovo što sam nabrojao pa se možete i sami u to uvjeriti! – pisao je tada Benč na svom Facebook profilu.

Mnogima već dobro poznate „žene od formata“, unatoč činjenici da su već dobro uhodane, odlučili smo upoznati i ukratko predstaviti našim čitateljima.

„MN nakit“ – Marta Andročec

– Poznajemo se već duže vrijeme budući da smo se viđale po raznim događanjima kao što je prošlogodišnji izbor za Miss Varaždina – kaže Marta Andročec iz Čehovca, glavni „kotač“ i „krivac“ za povezivanje umjetnica čiji se proizvodi odlično i skladno nadopunjuju. Vlasnica je obrta „MN nakit“ za izradu i prodaju nakita. Kaže da se oduvijek voljela kreativno izražavati.

– Bavila sam se crtanjem, aranžiranjem cvijeća, izradom adventskih vjenčića i kutijica za nakit… Volontirala sam i na kreativnim radionicama u Udruzi za sindrom Down Međimurske županije. Nakon jedne radionice, u iščekivanju sljedeće, počela sam izrađivati nakit. Ispočetka nije bilo lako – prve sam naušnice izradila iz trećega pokušaja – no, s vremenom se moj rad razvijao. Počela sam koristiti konkretne materijale poput kristala, drva, stakla, keramike, poludragoga kamenja, čelika, aluminijske žice, kože… U radu se prilagođavam željama klijentica – objašnjava Andročec.

Dodaje da ima webshop, Facebook, putem kojega najviše prodaje, te trgovinu u Prelogu. U Zagrebu planira napraviti zanimljive tečajeve s legurama, a često sudjeluje i na raznim manifestacijama.

„Smiljana’s felt“ – Smiljana Strahija

Volonterka je, i to u Klubu „Duga“ Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, i naša sljedeća sugovornica, Smiljana Strahija iz Preloga.

– Izrađujem predmete filcanjem ovčje vune: razne ukrase, cvjetove, vile, vilenjake, lutke, likove iz bajki, torbama… Zasad se radi o hobiju, no nadam se da će prerasti u nešto više. Na području Međimurja to je slabo poznata tehnika, budući da se obično primjenjuje u gorskim krajevima, odnosno područjima u kojima obitavaju ovce. Imam Facebook, koristim Instagram… Živimo u dobu socijalnih mreža koje svakako mogu mnogo pripomoći promociji. Članica sam i zagrebačke Udruge za promicanje kreativnog izražavanja „Kis“.

Javljaju mi se ljudi sa svih strana, kazališta lutaka, dječji vrtići… Online sam prolazila radionice jedne Amerikanke i nekih Ruskinja, prošla sam radionice mokrog filcanja u Zagrebu, kod Udruge „Goranske vunarice“ u Ravnoj Gori… Već četvrtu godinu se tako „igram“ i još uvijek učim! – kaže Smiljana. Ističe da se kod svake od njih može nabaviti nešto unikatno.

„Fashion style boutique“ – Andrea Horvat Verli

Andrea Horvat Verli vlasnica je „Fashion style boutiquea“ u Prelogu.

– U mojem se butiku mogu pronaći odjeća, obuća i modni dodaci… Ideja je biti drukčiji od ostalih te ponuditi kvalitetnu robu, u maniri talijanske. Uz navedeno, u ponudi su i torbe te nakit gospođe Andročec. Nakon 12 godina boravka i rada u Austriji, odlučila sam se vratiti u Hrvatsku, s nadom da ću baš tu ostvariti svoje modne ideje i ciljeve. Jako sam zainteresirana za domaće dizajnere jer kvaliteta domaćih odjevnih predmeta je neupitna, ali nažalost premalo prezentirana javnosti. Tako moja poslovna suradnja s našom daleko poznatom „Handmejdericom“, Gordanom Polanec, traje već dvije godine. U trećoj godini poslovanja shvatila sam da, kao i u ostalim dijelovima Hrvatske, i u Prelogu potražnja za XL odjevnim predmetima raste; stoga je moj cilj ojačati ponudu upravo XL modernim odjevnim predmetima djevojkama, ženama, majkama i kraljicama koje vole i prate modu! – objašnjava.

Dodaje i da suradnja s domaćim kreatorima te proizvođačima, na što bi se osobito voljela fokusirati, omogućava poseban modni štih, upravo zato što se radi o unikatima, dok su, primjerice, proizvodi iz uvoza ipak nešto više „generički“ te ih je moguće nabaviti posvuda.

Budući da su Marta, Andrea i Smiljana s preloškoga područja, ujedinila ih je misao vodilja o podizanju tog međimurskoga gradića na višu razinu što se tiče mode i dodataka. Andrea smatra da su zajedno jače u smislu promocije i pronalaska klijenata, budući da uz pomoć referenci praktički mogu ponuditi kompletnu uslugu za razna događanja.

Salon vjenčanica „Klaudija“ – Mirjana Klaudija Žličar

Mirjana Klaudija Žličar iz Črečana vlasnica je Salona vjenčanica „Klaudija“.

– Bavim se iznajmljivanjem vjenčanica i svečanih haljina, odnosno kompletne opreme što ide uz to, kao i, primjerice, malih odijela za krst te svega ostalog povezanog s raznim slavljima i svečanim prilikama. Dio našeg asortimana je domaće proizvodnje, to jest, šivamo ga sami, dok dio kupujemo već gotovo. Sve slažemo po mjeri i prilagođavamo mladenkama, „porihtamo“ ih u skladu sa željama, tako da iz našega Salona izlaze sređene u potpunosti. Prilagođavamo se njihovim željama, stalno se usavršavamo, obilazimo sajmove poput onih u Varaždinu i Međimurju, pratimo modu i trendove, bez toga se danas ne može. Osim Međimurja, Varaždina, Podravine i Zagorja zbog blizine nam je zanimljiva i Slovenija.

U ponudi također imamo nakit Martina obrta „MN nakit“, stalno se razvijamo i širimo ponudu te nadodajemo nove usluge. Odnedavno tako u ponudi imamo i uslugu dolaska na svadbu te oblačenja i uređivanja mladenke, budući da haljine znaju biti dosta komplicirane – kaže Klaudija. Naglašava važnost i vrijednost konstantnog razvoja i osvježavanja palete usluga i proizvoda.

„DaEmy Make Up“ – Martina Medvar-Ivanović

Pod poznatim imenom „DaEmy Make Upa“ krije se jedna od najtraženijih naših vizažistica, Martina Medvar-Ivanović iz Goričana. „Najomiljeniji“ dio posla joj je šminkanje, a u svom beauty studiju nudi mnogo zanimljivih tretmana kao što su geliranje noktiju, estetska i medicinska pedikura, „spray tan“, „lash lift“, njega lica, anticelulitni tretmani… Osim šminkanja, zadužena je i za protetiku noktiju na nožnim prstima, što znači da nokte zahvaćene gljivicama te iskrivljene nokte ona pretvara u savršeno zdrave i oblikovane nokte. Kao vizažistica tražena je u svijetu poznatih glazbenika kod snimanja spotova.

– Sudjelujem i na sajmovima vjenčanja, modnim revijama, humanitarnim akcijama, raznim „photoshootovima“… Usavršavala sam se kod svjetski poznatih vizažista. Moj se salon nalazi u Goričanu, a radi već četiri godine. Kod mene su zaposlene dvije djevojke specijalizirane za određena područja – kaže Martina. U skorijoj budućnosti, dodaje, planira proširiti svoj mali „beauty studio“ i uvesti neke nove tretmane.

– Najvažniji mi je osmijeh zadovoljne klijentice! – konstatira vlasnica „DaEmy Make Upa“.
Za kraj spomenimo da su sve naše sugovornice iznimno zahvalne na socijalnim mrežama i mogućnostima koje nose, osobito u ovo doba pandemije, ali…

– … ništa ne može zamijeniti osobni kontakt! – zaključuju uglas. U nastavku pogledajte kako se prekrasno nadopunjuju proizvodi i usluge naših kreativki, u fotogaleriji Silvija Benča sa spomenutoga “photoshoota”, što je predivno utjelovila Ivana Vuk.

Foto i video

FOTO Posjetitelji obišli romantični Trakošćan i „napunili baterije“ u prirodi koja ga okružuje

Objavljeno:

- dana

Ivan Agnezović

Dok su jedni slobodnu subotu iskoristili za druženje u centru grada, drugi su odlučili podne provesti u mirnoći prirode, daleko od gradske gungule.

Oni koji su se odlučili na posjet Trakošćanu i šetnju park šumom oko Trakošćanskog jezera učinili su pravu stvar jer ništa ne može bolje „napuniti baterije“ od odmora u prirodi s pogledom na bajkoviti dvorac.

Podsjetimo, još je nekoliko vikenda ostalo za uživanje u pogledu na Trakošćansko jezero i fotografiranje uz prepoznatljivu vizuru istog jer će se najkasnije u travnju ispustiti voda iz jezera na godinu dana radi izmuljivanja.

U galeriji fotografija pogledajte kako je danas bilo u Trakošćanu.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinke osmijehom i dobrim raspoloženjem uljepšale sunčano i hladno subotnje jutro

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Iako su temperature zraka niže nego prošloga vikenda, i ove je subote u centru Varaždina bilo vrlo živo.

Sunčano jutro brojne su Varaždinke i Varaždinci iskoristili za šetnju gradom i kupovinu na Gradskoj tržnici, a mnogi su konačno mogli uživati i u ispijanju kave na terasama kafića.

Naime, ovo je prva subota otkad su popustile epidemiološke mjere, stoga su otvorene terase kafića i restorana bile dodatan razlog za druženje s prijateljima u centru grada.

Hladno jutro svakako su uljepšali osmjesi na licima Varaždinki i Varaždinaca koje smo sreli.

Djelić atmosfere s varaždinske špice pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati