Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Krunoslavu kod Novog Marofa ostvario se san pa pritvorio gradonačelnika Jenkača

Objavljeno:

- dana

Policijsku postaju Novi Marof u petak, 4. siječnja, posjetio je Krunoslav Golubić iz Hrastovca Topličkog, u pratnji oca Stjepana.

Krunoslav je 18-godišnjak s Downovim sindromom i polaznik je Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin, a kako mu je životna želja i san bila postati policajac, zamolio je pjevača i radijskog voditelja Juraja Galinu i gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača, da mu pomognu u toj želji. Kontaktirajući glasnogovornicu Policijske uprave varaždinske Marinu Kolarić i načelnika Policijske postaje Novi Marof Roberta Maltara, zajednički su organizirali današnji posjet Policijskoj postaji Novi Marof. Ni manje ni više, Krunoslav  je izrazio želju da postane na kratko vrijeme načelnik Policijske postaje što mu je načelnik Maltar i omogućio. Preuzevši ovu odgovornu dužnost, Krunoslav se odlično snašao, a prvi potez „na novom radnom mjestu“ bio mu je premještaj svih djelatnika Policijske postaje te je tako „bivšeg“ načelnika premjestio na prijemni šalter. Odabrao si je tajnicu, asistenticu i druge suradnike, nakon čega je obišao cijelu Policijsku postaju, upoznavši se sa svim kolegama. Na kraju je sve iznenadio odlukom o pritvaranju gradonačelnika Jenkača i „bivšeg“ načelnika Maltara, koji su se samo obećanjem da će se popraviti, uspjeli izvući iz novonastale situacije. Svi prisutni zaključili su kako je Krunoslav vrlo komunikativna i draga osoba, puna ljubavi i iskrenosti, od koje bi  mnogi od nas mogli puno naučiti. Inače, ljubav prema policiji stekao je gledajući razne kriminalističke serije i filmove, a posebno seriju „Na granici“. Ovo je još jedna od mnogih akcija Policijske uprave varaždinske koja ima za cilj približavanje policije svim skupinama građana.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje