Uz podnošenje prijavka, intoniranje himne i minutu šutnje za sve poginule policijske službenike, na Policijskoj akademiji 13. srpnja, održana je svečana prisega 14. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2018./2019., koji je uspješno završilo 694 polaznica i polaznika.

Među njima se nalazi 476 novih policijskih službenika i čak 218 policijskih službenica, što ovu generaciju čini jedinstvenom. Toliku opredijeljenost žena za policijski posao kao bitnu novinu u svom je obraćanju istaknuo i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Uz ministra, obiteljima i polaznicima Programa, koji su za ovu svečanu prigodu postrojeni na istom mjestu na kojem su se po prvi puta pred 29 godina postrojili i Prvi hrvatski redarstvenici, među kojima i Josip Jović, obratili su se i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, te voditeljica Policijske škole “Josip Jović“ Renata Odeljan, dok je okupljene uvodno pozdravio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Svečana prisega završena je već tradicionalnim bacanjem kapa u zrak, no nakon toga uslijedilo je iznenađenje samih polaznika koji su kroz vlastite stihove, u maniri američkih marinaca, na duhovit i kreativan način okupljenima dočarali svoje desetomjesečno školovanje, prenjevši najupečatljivije događaje i vlastito viđenje nastavnika i obuke.

Medu polaznicima bila je i Varaždinka Martina Fligić, policajka koja ima crni pojas “u opasnom pogledu” koja je prisegnula čuvati Lijepu Našu.

Ona je, naime, policijsku školu završila s odličnim uspjehom, predmet Sporta i samoobrane ocjenom 5, a trenira izraelsku borilačku vještinu Krav Magu te je iz predmeta Policijskog naoružanja i gađanja ocjenjena odličnim, dok je obuka obuhvaćala 2 pištolja i 3 puške.

Završila je obuku za VIP protection tjelohranitelja te obožava automobile. Njezin moto je: “Jesam žensko, ali udaram ko interventna!”

Dodajmo da je natječaj za nove buduće policijske službenike još uvijek otvoren.

Komentari

Komentara