Luka Ivanušec postigao je svoj prvijenac za Dinamo. Bolji tajming za svoj prvijenac nije mogao ni izabrati. Zabio je protiv ukrajinskog Shakhtara za 2:1, no susret 4. kola u skupinama Lige prvaka završio 3:3.

Riječ je o mladiću koji je svoju karijeru započeo je u Novom Marofu, kasnije je pet godina bio u NK Varaždinu, a već je prije isticao kako je važnu ulogu u njegovoj nogometnoj afirmaciji odigrao Damir Jagačić, dugogodišnji trener u klubu iz Zagrebačke 94.

Naime, Jagačić, trenutno voditelj škole nogometa NK Varaždina, Ivanušeca je trenirao dvije godine u kadetskom uzrastu. Luka je za starije kadete igrao već kao mlađi kadet, a kao 17-godišnjak je otišao u Lokomotivu.

– Ima još prostora za napredak u njegovoj igri, no vjerujem da će napraviti zavidnu karijeru – govorio je Jagačić prije dvije godine.

Ljubešćan je ujedno postigao svoj prvijenac za hrvatsku A vrstu protiv Kine na China kupu u siječnju 2017. godine te je time postao najmlađi nogometaš u povijesti koji je zabio pogodak za Vatrene. S trona je skinuo Ivana Rakitića (19 godina i šest mjeseci) koji je do tada držao rekord.

Za Lokomotivu je u pet sezona upisao 92 službene utakmice u kojima je zabio 10 golova i imao 13 asistencija.

Ove sezone prešao je u Dinamo i svojim pogotkom protiv Shakhtara ovaj 20-godišnjak nagovijestio je velike stvari.

Komentari

Komentara