Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Mađarice na Korzu pjesmom poželjele Varaždincima dobar tek

Objavljeno:

- dana

ULIČNI SAJAM

Na glavnom gradskom trgu održana je manifestacija “Obrtnički ulični sajam 2017”, na kojoj su se pjesmom i plesom Varaždincima predstaviti gosti iz mađarskog grada Szombathelya.

Među domaćim izlagačima na Korzu su se okupili obrtnici iz različitih branši, dok je gostima iz Mađarske bio cilj predstaviti ugostiteljsku ponudu vezanu uz Povijesni karneval iz njihovog grada.

Varaždinci su mogli kušati kruh spravljen od žitarica koji su se koristile u rimsko doba u Savariji, te raznovrsne kobasica uz neizostavnu mađarsku papriku.

Obrtnici pristigli iz Szombathelya posjetiteljima sajma prezentirati su šešire, nakit i osebujnu obuću od filca. Predstavila se i Turistička zajednica mađarskog grada koja ima što ponuditi gostima.

U zabavnom dijelu programa na bini ispred vijećnice je  nastupila plesna skupina Ungaresca. Osim dama, publika je pljeskom nagradila nastup sastav Boglya, kao i puhačkog sastava iz Szombathelya.

Dodajmo da su gosti iz Mađarske stigli u Varaždin u sklopu ovogodišnjeg partnerstva s Varaždinskim baroknim večerima, kao i nastojanja da se dvije susjedne zemlje što bolje povežu u sferi kulture i gospodarstva.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati