Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mališani Dječjeg vrtića „Maslačak“ na poklon dobili tradicijske drvene igračke

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Advent u Gradu rudara započeo je u Dječjem vrtiću „Maslačak“ odgojno–obrazovnim projektom „Dajmo djeci korijene i krila“. Projekt zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj, a realizaciju projekta omogućio je Grad Mursko Središće.

Mališani su na poklon dobili paket bojica i crtaćeg pribora, kao i tradicijske drvene igračke.

– Drago mi je da je Dječji vrtić „Maslačak“ odabran za takvo darivanje u trenutku kada započinje Advent u Murskom Središću. Zahvaljujem na tradicijskim drvenim igračkama koje ćemo uklopiti u odgojno–obrazovni rad i tako upoznati djecu s određenim tradicijskim vrijednostima – istaknula je Spomenka Cilar, ravnateljica Dječjeg vrtića.

Autorica projekta Mirjana Drobina pobliže je objasnila mališanima kako su drvene igračke izrađene u Mariji Bistrici, a da su se s istim takvim igračkama nekada igrali njihovi roditelji, bake i djedovi.

– Hvala vam što ste nas prepoznali i uključili u projekt kroz koji će se djeca upoznati s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. U Murskom Središću, točnije u Dječjem vrtiću „Maslačak“ čuva se tradicija, a to su pokazala djeca plesom u prekrasnim narodnim nošnjama. Svjesni smo da za one koji ne cijene prošlost, nema ni budućnosti  – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Programa je zaključio „Laboratorij zabave“ izvevši predstavu „Vilko i Dlakavi čovjek“ uz koju su se najmlađi nasmijali i zabavili.

Izvor: Mursko Središće Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje