U utorak, 21. srpnja, u našu je redakciju iz Policijske uprave međimurske pristiglo izvješće o krađi do koje je došlo između 19. srpnja u 18 sati i 20. srpnja u 16 i 30 u Lopatincu.

– Nepoznati počinitelj iz dvorišta u ulici Vladimira Nazora ukrao je motocikl čakovečkih registarskih oznaka. Materijalna šteta procjenjuje se na petnaestak tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Policija intenzivno traga za motociklom i počiniteljem – stajalo je između ostaloga u izvješću. Vijest je dijelom bila i očekivana za one koji na Facebooku prate poznatog međimurskog ugostitelja Marijana Martinjaša, vlasnika Izletišta i restorana „Međimurski dvori“.

Marijan je, naime, dan ranije na toj popularnoj društvenoj mreži već objavio da mu je ukraden iznimno drag motocikl uz koji je bio posebno sentimentalno vezan. Njegovu su objavu dijelili ljudi koji su željeli pomoći pa je tako podijeljena više od 300 puta!

– Dragi svi! Ukraden mi je motor Yamaha 125 DT. Nestao je iz dvorišta u Lopatincu, kod Međimurskih dvora. Ukoliko imate bilo kakvo saznanje o krađi ili motoru, molim vas da se javite meni ili u PU međimursku. Hvala unaprijed! – pisao je tada Martinjaš. Motocikl je pronađen, no teško bi bilo napisati „nasreću“ nakon onoga što je uslijedilo…

Pratnja uz lijepe trenutke

– Dragi prijatelji, zahvaljujem svima koji ste podijelili moj post o ukradenom motoru, ali i tugu koju osjećamo i ja i cijela moja obitelj. Vrijednost samog motora nije toliko materijalna, koliko je sentimentalna. Uz njega sam otkrivao najljepše i najskrivenije kutke predivnog Međimurja, uz njega su mi odrastala djeca… Uz njega je vezano toliko užitaka i predivnih trenutaka opuštanja… Motor je ove godine postao punoljetan, no izgledao je poput dječarca, tek nedavno izašlog iz tvornice. U 18 godina nijednom nije pao, nije imao ni jednu jedinu ogrebotinu. Čuvao sam ga i održavao poput vlastitog djeteta… Ono čega se najviše plašim jest da će ga rastaviti ili demolirati. Baš sam tužan… – dodao je prije pronalaska Martinjaš, još ne znajući u kakvu će mu stanju biti vraćen motocikl.

Policija je, naime, pronašla 22-godišnjaka s područja Općine Sveti Juraj na Bregu za kojeg se sumnja da je ukrao navedeni motocikl. Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. Ojađeni ugostitelj pokazao nam je fotografije motocikla prije krađe i demoliranog vozila nakon što je vraćeno.

– Morali smo ići po njega u Ludbreg na policiju. To više ne bih ni nazvao motociklom. Kad sam ga vidio demoliranog i razmontiranog, obuzeo me nevjerojatan osjećaj tuge. Ukrao ga je mladić iz Lopatinca te ga isti dan uništio i prodao za 400 kuna u Ludbreg – objasnio je. Slučaj je simptomatičan za vrijeme u kojem su svakodnevne krađe uobičajene, pri čemu se lopovi ni ne trude posebno zaraditi, već često kradu iz – dosade!

– Ne znam bih li radije da mi je motocikl vraćen ili da nije… – na kraju je poručio Martinjaš. Zahvaljuje policiji i svima koji su se odazvali njegovoj molbi te nastojali pomoći, bilo dijeljenjem objave ili na neki drugi način. Ostaje mu samo uživanje u dosadašnjim uspomenama s najdražim prijevoznim sredstvom.

Komentari

Komentara