Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Martinčević: Žene su svojim radom, znanjem  i energijom dokazale da se može uspjeti

Objavljeno:

- dana

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, jučer je po drugi puta u City Centru Plaza u Zagrebu održani Kongres poduzetnica koji je okupio najveći broj žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe.

Kongresu je uz mnoge uzvanike poput predsjednika Hrvatske zajednice županija ujedno i šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Petrinje i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića te predsjednice Hrvatske udruge poslodavaca Gordane Deranja prisustvovala i posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević koja je tom prilikom naglasila kako sve više žena kreće u poduzetništvo, a nerijetko ta mala poduzeća prerastaju u srednje velike tvrtke koje zapošljavaju i veliki dio ljudi.

– I sama sam provela petnaestak godina u poduzetništvu i dobro znam koliko treba imati hrabrosti, energije i znanja za postizanje uspjeha i dobrih rezultata. Poduzetnici danas nemaju radno vrijeme, oni su stalno na terenu jer briga o proizvodnji, ali i o kupcima iziskuje puno uloženog vremena. Stoga je i ovaj Kongres prilika da se žene potaknu na pokretanje poduzetničkih aktivnosti, za razmjenu znanja i iskustva, a drago mi je da su danas ovdje i naše poduzetnice iz Varaždinske županije, žene koje su svojim radom, znanjem  i energijom dokazale da se može uspjeti marljivošću i kreativnošću. Kao što sam već i znala naglasiti  naši najveći partneri na putu uspjeha su svakako uspješni poduzetnici i gospodarstvenici koji su svojevrsna kičma Varaždinske županije i na nama je da im pružimo svakojaku potporu – rekla je Natalija Martinčević te je obišla izložbeni prostor, a posebice se zadržala u razgledavanju i ugodnom razgovoru s poduzetnicama iz Varaždinske županije.

Naime, svoje proizvode i usluge predstavili su OPG Sonja Orešković, OPG Jakopović „Kuća magične trave“, OPG Andreja Petrović, Zlatna Igla d.o.o. iz Ludbrega, tvrtka Evenio d.o. te poduzeće Tri singerice j.d.o.  iz Varaždina.

U okviru kongresa održano je i nekoliko predavanja, radionica te zanimljivih panel rasprava u kojima su sudjelovale poduzetnice iz svih krajeva Republike Hrvatske, ali i zastupnica vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu i poduzetnica Marie-Luise Dött.

Kongresu poduzetnica je uz posebnu savjetnicu župana prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović.

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje