Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Maškare ludovale Murskim Središćem pa im gradonačelnik Srpak prepustio ključeve grada

Objavljeno:

- dana

Mursko Središće je i ove godine ludovalo na fašniku.

Na tradicionalnom Serjojnskom fašniku 15 je skupina oživjelo pokladne običaje, pjesmu i ples ulicama Murskog Središća. Među domaćim je maškarama dobrodošla bila i jedna skupina iz Slovenije, a tema su bili avioni. Maškare su na svoj fašnički put gradom nakon kratkog predstavljanja krenule od dječjeg vrtića Maslačka i ubrzo stigle do Gradske vijećnice gdje im je gradonačelnik Dražen Srpak predao ključeve grada. (Ne)ozbiljan žiri je najboljom maskom proglasio Palovske anđele Udruge žena ‘Palovčanke’ Palovec, dok je Udruga Kalinka nagrađene za najbolju tradicijsku masku. Iz Grada Mursko Središće, koji je uz gradsku Turističku zajednicu organizator događanja zahvalili su svim skupinama na odazivu, a Društvo žena Hlapičina primilo je zahvalu na izradi ‘fašnika’ za spaljivanje.

Foto i video

FOTO: Na aerodromu gužva – doletjeli “poslovnjaci” koji svijetom prevoze pripadnike jet-seta, šeike, prinčeve i princeze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC / JUNGSKY

Operatori varaždinskog aerodroma zadovoljno trljaju ruke. Naime, u petak je platformu i rulnicu okupiralo dvadesetak aviona. Pun je i hangar u kojem privatni avioprijevoznik Jung Sky između ostalog provodi zahtjevne popravke i preglede poslovnih aviona iz svoje te drugih flota.

Među njima su i oni tzv. busines klase koji svijetom između ostalih prevoze pripadnike jet-seta, šeike, vrhunske sportaše, hollywoodske glumce, prinčeve i princeze. Kako doznajemo od Karla Pigaca, upravnika Aerodroma Varaždin, tijekom 2023. godine aerodrom je nastavio poboljšavati uslugu, unaprjeđivati infrastrukturu te podržavati organiziranje raznih događaja.

Tako je lani zabilježeno povećanje broja operacija mlaznih zrakoplova, što je bio i jedan od glavnih poslovnih ciljeva. Naravno, povećanje prometa iziskuje ogroman angažman zaposlenika koji već sada trebaju dodatne stručne kadrove.  

– Možemo se pohvaliti da je održano nekoliko tradicionalnih događaja koji su prošle godine bili još uspješniji. Kao primjer, navest ću Street race u organizaciji udruge Metalni racing koji je privukao nekoliko tisuća posjetitelja te je bio najposjećenija priredba. Također, održan je i međunarodni Aeropicnic s letačkim programom u organizaciji Aerokluba Varaždin, koji se nakon pauze od nekoliko godina ponovno održao na aerodromu Varaždin. Uz mnoge uspješne događaje i povećanje broja operacija na aerodromu je počelo uređenje pristanišne zgrade s obnovom interijera. Cilj ovih radova je stavljanje u funkciju sve postojeće infrastrukture – ističe naš sugovornik od kojeg doznajemo kako će se od sredine 2024. godine ponovno iznajmljivati obnovljeni kancelarijski prostori u pristanišnoj zgradi.

Dodajmo i to da je na Aerodromu Varaždin od siječnja 2024. godine servis Jung Skya ostvario ovlaštenje za base maintenence radove na privatnim mlaznim zrakoplovima marke Cessna 525/525A/525B. Podsjećamo, spomenuta tvrtka je jedan od poslovnih partnera gradske komunalne tvrtke Parkovi koja je višegodišnji operator Aerodroma Varaždin.

– Stoga je odmah započeo radove upravo na jednom zrakoplovu iz vlastite flote. Uz aktivne radove u servisu  2024. godina započeta je velikim brojem zrakoplova i operacija na aerodromu te u veljači brojimo oko 15 zrakoplova koji svakodnevno obavljaju operacije. Ovakav početak daje nam dobar znak kako će ova godina biti još uspješnija s još više različitih događaja, ulaganja u infrastrukturu, povećanje prometa i veći broj operacija, te joj se iznimno radujemo – zaključio je Karlo Pigac.

Kakva je bila atmosfera na aerodromu i u hangaru pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Originalno maskirani mališani odlično se zabavili u središtu Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Fašnički vikend u Čakovcu u punom je zamahu.

Počeo je u četvrtak, 8. veljače, izložbom fotografija “Fašnik med slikama”, a u petak od 16 sati održan je jaslički fašnik.

I današnja subota u znaku je najmlađih. Od 10 sati počeo je Dječji fašnik, a maskirani mališani prodefilirali su središtem Čakovca. Naravno, došli su ih podržati brojni članovi njihovih obitelji. Maske su bile uistinu lijepe i maštovite.

Zabava ne staje. Večeras od 22 sata u centru Čakovca održat će se fašnički plesnjak uz O.S.D.S. i DJ-a.

U nedjelju, 11. veljače, u ovome gradu nemojte propustiti Tradicijski fašnik koji počinje u 15 sati. Birat će se najbolje maskirana skupina, a dan će se nastaviti fašničkom feštom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje