Najbolja ekipa MEC1E Elektrostrojarske škole Varaždin u sastavu Marko Dvorski, Benjamin Novak i Luka Šulentić (mentorica Aleksandre Kos) ove je godine osvojila treće mjesto na natjecanju Mathema.

Četvrtu godinu za redom Koprivnica je domaćin Matheme, velikog matematičkog ekipnog natjecanja u Hrvatskoj, koje je ove godine postalo i međunarodno.

Natjecanje se održalo 12. travnja u gimnaziji Fran Galović. Provodilo se u dvije kategorije: kategorija JEDAN za prve razrede i kategorije DVA za druge razrede. U kategoriji JEDAN bile su prijavljene 44 ekipe, a u kategoriji DVA 35 ekipa.

Elektrostrojarska je škola već tradicionalno prisutna na ovom natjecanju, ove godine s pet ekipa.

U kategoriji JEDAN sudjelovale su ekipe:

MEC1A : Anja Cafuk, Hrvoje Hostnjak i Roko Šestak mentorice Tatjane Plantak,

MEC1E : Marko Dvorski, Benjamin Novak i Luka Šulentić mentorice Aleksandre Kos.

U kategoriji DVA sudjelovale su ekipe:

MEC2A: Sebastian Tukač, Tea Radić, Jurica Radović mentorice Martine Novak,

MEC2A1: Patrick Ostrognaj, Emanuel Ivančić, Helena Strniščak mentorice Martine Novak

MEC2B: Niko Stolnik, Antonio Kuzman i Filip Tomiša mentorice Tatjane Plantak.

Naši su predstavnici bili vrlo uspješni: MEC 1E – treće mjesto, MEC 1A – 10. mjesto, MEC 2A – šesto mjesto, MEC 2B – 12. mjesto, MEC 2A1 – 13. mjesto.

– Naša je najbolja ekipa nakon objave privremenih rezultata dijelila treće, četvrto i peto mjesto pa su išli na pripetavanje: dodatno rješavanje zadataka. I uspjeli su pobijediti. Tako smo se ovaj put vratili iz Koprivnice s medaljama i jednim peharom – poručuju iz škole.

Komentari

Komentara

loading...