Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Max sucht den Superstar II ove godine održan online, pobjednici Samantha Pernek i Luka Salihović

Objavljeno:

- dana

Gospodarska škola Varaždin i Udruga Ekult organizirali su šesti po redu talent-show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“, koji se ove godine iznimno održao online.

Iz epidemioloških razloga natjecanje nije bilo moguće organizirati uživo, no organizatori nisu željeli odustati već su talent-show organizirali online. Na „Maxu” su nastupili srednjoškolci i studenti, 11-ero hrabrih zaljubljenika u glazbu i njemački jezik.

– U ovim novim normalnim uvjetima svatko se lomi i razmišlja kako da zaštiti zdravlje svojih najbližih, a posebno mi u školi. Usprkos mnogim problemima, entuzijazam nastavnika bio je još jači te smo uspješno proveli online natjecanje – ističu ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Katica Kalogjera Novak i voditeljica Max-tima Melanija Klarić, prof. njemačkog jezika.

– Zašto je dobro nastupati na Maxu? Na Maxu se pjeva, pleše, svira, recitira na njemačkom jeziku, što znači da učiš njemački na vrlo zabavan način kroz aktivnosti koje najviše voliš. Upoznaješ nove ljude, prijatelje iz gotovo čitave Hrvatske, stječeš znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, puniš i obogaćuješ svoj kulturni kovčežić za život, a svaki javni nastup pomaže u izgradnji samopouzdanja, što je u mladoj dobi posebno važno – objašnjavaju iz Škole.

Pobjednici ovogodišnjeg Maxa su: prvo mjesto osvojili su Samantha Pernek i Luka Salihović iz Gospodarske škole Varaždin, drugo mjesto Marija Previšić iz Gimnazije Metković, a treće mjesto Klaudija Tukić iz Filozofskog fakulteta J.J. Strossmayer u Osijeku.

– Čestitke pobjednicima, njihovim mentoricama , ali i svim sudionicima ovog jedinstvenog talentshowa na njemačkom jeziku – poručuju iz Gospodarske škole Varaždin i Udruge Ekult.

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!