Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća: pandemija im poremetila planove, sljedeće sezone u novim sastavima

Objavljeno:

- dana

Članice Mažoretkinja Nedelišća naučene su na mnoga natjecanja, putovanja i aktivnosti tijekom godine. Barem je tako bilo do trenutka kada glavnu riječ nije preuzela pandemija koronavirusa, odnosno brojne preporuke i ograničenja za sprečavanje njezina širenja. Unatoč uvjetima života i rada u „novom normalnom“, mažoretkinje iz Nedelišća cijelo se to vrijeme trude u najvećoj mogućoj mjeri posvetiti svojoj omiljenoj zanimaciji – mažoret plesu. No, nepredvidivost ove bolesti, epidemiološke mjere, slučajevi zaraza i samoizolacija… ipak su ostavili traga.

Tako su Mažoretkinje Nedelišća još početkom studenoga trebale biti domaćini Državnog prvenstva Mažoret saveza Hrvatske koje je u posljednji trenutak ipak otkazano. Barem u obliku u kojem su mažoretkinje naučene. Umjesto okupljanja, plesa i druženja u Nedelišću, suci Mažoret saveza Hrvatske putovali su od dvorane do dvorane samo da bi ocijenili umijeće mažoretkinja na njihovom terenu.

– Intenzivno smo se pripremale sa svoja tri sastava, kadetkinjama, juniorkama i seniorkama. Sve naše natjecateljice su bile i više nego spremne pokazati koreografije koje su uvježbavale skoro pa dvije godine, koliko se razvuklo razdoblje bez natjecanja u uvjetima pandemije. No, u iščekivanju nastupa, većini naših natjecateljica dogodio se najgori mogući scenarij. Svega nekoliko nada prije nastupa sastavi juniorki i seniorki su otpale iz natjecanja zbog prevelikog broja djevojaka koje su završile u samoizolaciji. Iako smo imali i nekoliko samoizolacija među kadetkinjama, ipak smo uspjeli oformiti ekipu i osigurati uvjete za njihov nastup – otkriva predsjednica Udruge Vedrana Radmanić.

U konačnici su boje Nedelišća branile kadetkinje u kategoriji s pomponima osvojivši pritom 4. mjesto, dok je odlična seniorka Ana Krnjak u solo kategoriji osvojila 5. mjesto.

Da bi ovu tešku godinu ipak zaključile u vedrijim bojama, mažoretkinje iz Nedelišća još su se jednom okupile, ovoga puta u punom sastavu. Povod je bilo zajedničko fotografiranje i snimanje kako bi im za uspomenu ostale fotografije svih sastava i snimke koreografija od koji neke nikad nisu, niti će biti izvedene pred publikom.

Također, Mažoretkinje Nedelišća već gledaju prema novoj sezoni. Formirani su novi sastavi, a treniranje većine njih su preuzele mlade snage što znači da se dio stare uhodane ekipe trenerica nakon niza godina oprostio od trenerske karijere.

Mažoretkinje Nedelišća pozivaju nove članice

Iz Udruge Mažoretkinje Nedelišća pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od četiri godine nadalje da im se pridruže i svojim osmijesima u prepoznatljivim zelenim odorama predstavljaju Općinu Nedelišće i Međimurje. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja siječnja 2022. godine, a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na e-mail [email protected], putem Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća ili na brojeve 098/932-3599 (Vedrana) i 099/574-3527 (Ivana).

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje