Novogodišnja parada u Rimu održava se niz godina s ciljem proslave glazbe i kulture u samom centru Vječnoga grada. Ove godine na međunarodnoj paradi nastupile su i Mažoretkinje Nedelišća kao jedine predstavnice Hrvatske.

Više od 30 grupa iz cijele Europe i SAD-a startalo je prvog siječnja u popodnevnim satima s trga Piazza del Popolo i prodefiliralo strogim centrom Rima. Mažoretkinjama Nedelišća ovo je jedna u nizu međunarodnih turneja koja će im ostati u lijepom sjećanju zbog posebne kulise rimskih ulica kojima su plesale te mnoštva turista kojima su predstavile Hrvatsku.

Osim sudjelovanja na paradi, uz bok brojnih američkih orkestara koje su imale prilike gledati samo na filmovima, mažoretkinje su u Rimu boravile četiri dana pa su razgledale najznačajnije rimske znamenitosti. Organizacija cijelog putovanja realizirana je uz pomoć Mažoret saveza Hrvatske uz smještaj u Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu. Ovo međunarodno putovanje uvertira je godini u kojoj će Mažoretkinje Nedelišća proslaviti 20 godina postojanja.

Komentari

Komentara