Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Međimurci ponovo pokazali veliko srce na humanitarnom koncertu za malenu Luku Lehkec

Objavljeno:

- dana

Više od 300 okupljenih, brojni mještani Pribislavca, ali i cijelog Međimurja odazvali su se humanitarnom koncertu „Fijolina za Luku“ koji je održan u nedjelju, 16. lipnja, ispred općinske zgrade u Pribislavcu.

Na koncertu su se prikupljala sredstva za troipolgodišnju djevojčicu Luku Lehkec kojoj je dijagnosticiran rijedak oblik neuromuskulaturne skolioze. Terapije, vježbe i medicinska pomagala čine dio Lukine svakodnevice, a obitelj Lehkec iz Pribislavca do sada je većinu troškova snosila sama. Kako bi im pomogli da se lakše bore s financijskim izdacima, u pomoć je uskočila Humanitarna udruga “Fijolina” koja je organizirala koncert u Pribislavcu. Zahvaljujući velikom srcu svih okupljenih, prikupljeno je 22.050 kuna i 45 eura, a Međimurska županija donirala je 10.000 kuna. Poznata međimurska glazbena lica rado su im se odazvala te su okupljeni mogli uživati u nastupima Vladimira Košira Tonke, Marije Jambrošić, Nenada Gaveza, Mirjane Hudin, Rebecce Posavec, Lee Šprajc, Meri Šeparović, Dječjeg zbora Mjuzikids, Malih folkloraša KUU Zasadbreg, Antonije Jurinec, TS Sinovi Međimurja, KUD-a Kaštel iz Pribislavca, TS Odabrani, Ženske vokalne skupine Ftičice iz Murskog Središća i Krunoslava Kamenića. Program je vodio Dejan Šantl, a događaj su podržali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić sa zamjenikom Krunoslavom Kamenićem i predsjednik Humanitarne udruge “Fijolina” Matija Bogdan.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje