U Puli je održano 2. međunarodno natjecanje zborova “Istria cantat”.

Nastupila su tri međimurska sastava: Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” iz Čakovca pod umjetničkim vodstvom mag. mus. Lane Cvrtile, Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća pod ravnanjem prof. Branimira Magdalenića te Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca pod dirigentskom palicom mag. art. Senke Bašek-Šamec.

Sva tri ansambla osvojila su vrijedne nagrade. ŽVS KUU “Veseli Međimurci” dobila je Srebrnu nagradu (razina VII) sa 17,83 boda u kategoriji B2 (folklorna zborska glazba, slobodni program). Pjevački zbor “Josip Vrhovski” osvojio je Srebrnu nagradu (razina X) sa 20,67 bodova u kategoriji B1 (folklorna zborska glazba, zadani program).

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osvojio je čak dva zlata: u kategoriji B1 osvojili su 26,33 boda (razina VI), dok su u kategoriji A2 (klasična zborska glazba, slobodan program) imali 25,17 bodova (razina V), što znači da su bili najbolji u obje kategorije u kojima su se natjecali. Zbor je, osim toga, za izvedbu skladbe “Trešete” Dušana Prašelja osvojio i posebnu nagradu – pehar, dok je umjetnička voditeljica Zbora Senka Bašek-Šamec bila među odabranim dirigentima koji su dobili posebne nagrade za umjetnički dojam.

“Slavenski” je, uz još tri sastava, sudjelovao i u pripetavanju za Grand Prix, koji je na kraju otišao u ruke Vokalnoga sastava Asante iz Zagreba.

Čestitke svim sudionicima i međimurskim laureatima!

Komentari

Komentara