Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Međimurski predstavnici iznimno uspješni na natjecanju “Istria cantat” u Puli!

Objavljeno:

- dana

U Puli je održano 2. međunarodno natjecanje zborova “Istria cantat”.

Nastupila su tri međimurska sastava: Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” iz Čakovca pod umjetničkim vodstvom mag. mus. Lane Cvrtile, Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća pod ravnanjem prof. Branimira Magdalenića te Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca pod dirigentskom palicom mag. art. Senke Bašek-Šamec.

Sva tri ansambla osvojila su vrijedne nagrade. ŽVS KUU “Veseli Međimurci” dobila je Srebrnu nagradu (razina VII) sa 17,83 boda u kategoriji B2 (folklorna zborska glazba, slobodni program). Pjevački zbor “Josip Vrhovski” osvojio je Srebrnu nagradu (razina X) sa 20,67 bodova u kategoriji B1 (folklorna zborska glazba, zadani program).

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osvojio je čak dva zlata: u kategoriji B1 osvojili su 26,33 boda (razina VI), dok su u kategoriji A2 (klasična zborska glazba, slobodan program) imali 25,17 bodova (razina V), što znači da su bili najbolji u obje kategorije u kojima su se natjecali. Zbor je, osim toga, za izvedbu skladbe “Trešete” Dušana Prašelja osvojio i posebnu nagradu – pehar, dok je umjetnička voditeljica Zbora Senka Bašek-Šamec bila među odabranim dirigentima koji su dobili posebne nagrade za umjetnički dojam.

“Slavenski” je, uz još tri sastava, sudjelovao i u pripetavanju za Grand Prix, koji je na kraju otišao u ruke Vokalnoga sastava Asante iz Zagreba.

Čestitke svim sudionicima i međimurskim laureatima!

Foto i video

FOTO Maturanti na Kapucinskom trgu zaplesali kadrilu i oprostili se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon mimohoda i sportskoga dana, maturanti Varaždinske županije su danas, 26. svibnja, točno u podne zaplesali dobro uvježbanu kadrilu na Kapucinskom trgu. Došli su ih podržati brojni prijatelji, roditelji i drugi prolaznici.

Danas je zadnji dan Maturantike, trodnevnog programa kojim se maturanti opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Kako je izgledala kadrila u izvedbi veselih maturanata, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Veseli maturanti i danas slave, mimohodom varaždinskim ulicama razveselili prolaznike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Maturanti su se i u srijedu okupili u varaždinskom Parku mladih, a za danas, 24. svibnja, imaju i priređen program.

Oko 13 sati iz Parka mladih krenuo je tradicionalni mimohod ulicama grada, a ove godine novost je skladba „Maturantski marš“ koja je izvedena tijekom mimohoda.

Riječ je o klasičnom, instrumentalnom djelu koje je skladao maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko, a u originalu skladbu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu.

Nakon mimohoda je uslijedio povratak u Park mladih, gdje će biti odabrane najodore i uručene nagrade, a u popodnevnim satima maturante će u Parku zabavljati DJ David Mash i DJ Detron.

Djelić današnje atmosfere pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje