Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Međimurski predstavnici iznimno uspješni na natjecanju “Istria cantat” u Puli!

Objavljeno:

- dana

U Puli je održano 2. međunarodno natjecanje zborova “Istria cantat”.

Nastupila su tri međimurska sastava: Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” iz Čakovca pod umjetničkim vodstvom mag. mus. Lane Cvrtile, Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća pod ravnanjem prof. Branimira Magdalenića te Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca pod dirigentskom palicom mag. art. Senke Bašek-Šamec.

Sva tri ansambla osvojila su vrijedne nagrade. ŽVS KUU “Veseli Međimurci” dobila je Srebrnu nagradu (razina VII) sa 17,83 boda u kategoriji B2 (folklorna zborska glazba, slobodni program). Pjevački zbor “Josip Vrhovski” osvojio je Srebrnu nagradu (razina X) sa 20,67 bodova u kategoriji B1 (folklorna zborska glazba, zadani program).

Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” osvojio je čak dva zlata: u kategoriji B1 osvojili su 26,33 boda (razina VI), dok su u kategoriji A2 (klasična zborska glazba, slobodan program) imali 25,17 bodova (razina V), što znači da su bili najbolji u obje kategorije u kojima su se natjecali. Zbor je, osim toga, za izvedbu skladbe “Trešete” Dušana Prašelja osvojio i posebnu nagradu – pehar, dok je umjetnička voditeljica Zbora Senka Bašek-Šamec bila među odabranim dirigentima koji su dobili posebne nagrade za umjetnički dojam.

“Slavenski” je, uz još tri sastava, sudjelovao i u pripetavanju za Grand Prix, koji je na kraju otišao u ruke Vokalnoga sastava Asante iz Zagreba.

Čestitke svim sudionicima i međimurskim laureatima!

Foto i video

FOTO Tradicionalna Bažulijada Lions kluba Varaždin bila je za prste polizati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Terasom Hotela Varaždin danas su se od jutra širili zamamni mirisi iz kotlića.

Naime, Lions klub Varaždin organizirao je XIX. Bažulijadu, natjecanje u kojem sudjeluju ekipe, nadmećući se u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva bažulom. Natjecanje ima humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne akcije koje provodi Lions kluba Varaždin.

Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje je oslikao eminentni varaždinski umjetnik Branko Bobić.

Svatko je imao svoj prokušani recept, stigli su tamburaši, a atmosfera je bila odlična.

Pogledajte kako je manifestacija protekla.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Spačeki plijenili pažnju Ludbrežana i gostiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Dubravko Bilić i Turistička Zajednica područja Centar Svijeta /Facebook

Hrvatski 2cv Citroen Klub organizirao je prvi ovogodišnji susret u Centru svijeta.

Ljubitelji 2CV vozila “Spaček” nekolika dana provode u Ludbregu i okolici.

Vlasnici čak 42 stara Citroenova vozila iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja ponajprije Mađarske i Slovenije nekoliko dana provode u Ludbregu, a svoje su ljubimce izložili i na Trgu Svetog Trojstva u subotu, 1. lipnja.

U petak je na Trgu svetog Trojstva bio postavljen Citroen šator s izloženom postavom lokalne baštine.

Ljubitelji automobila su uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje