Oko 1600 studenata koji studiraju u Međimurju jedva je dočekalo otvorenje nove menze u Čakovcu.

Naime, u okviru Studentskog doma Čakovec, danas je službeno otvoren studentski restoran s kafićem, koji je putem javnog natječaja dan u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin, čime se dugoročno riješio problem studentske prehrane u Čakovcu.

– Danas smo otvorili prvi restoran u Međimurju namijenjen studentima, a kasnije svima ostalima, na što smo izuzetno ponosni jer smo podigli studentski standard na jednu višu razinu. Restoran ima 70-ak sjedećih mjesta, studentima su na raspolaganju dva menija plus jedan vegetarijanski, osigurani su im doručak, ručak i večera. Smješteni su iznad ovog restorana, tako da im je boravak u Studentskom domu u cijelosti zaokružen i ne moraju izlaziti, a svi studenti koji dolaze na studij u Međimurje također imaju riješenu studentsku prehranu – izjavila je dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc. dr. sc. Nevenka Breslauer, dodavši da su studentima obroci osigurani i vikendom.

Zadovoljni su i studenti, među kojima je i Dario Barišić iz Našica, student treće godine Računarstva na MEV-u.

– Pamtim i ono vrijeme kada su studenti prosvjedovali jer nisu imali adekvatnu prehranu, bilo je to kada sam upisao prvu godinu. Tada nije postojala klasična menza, već su se samo sendviči prodavali i slično. Tek se u mojoj drugoj godini otvorila studentska menza na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu. No, otvorenje ove menze je sljedeći nivo u usporedbi sa starom. Hrana je friška i zadovoljni smo izborom hrane i cijenama, sve je pristupačno studentima – rekao je student Dario, kojeg će baš kao i ostale studente, jedan obrok koštati 6.50 kuna.

Da mu je drago što je u Međimurju realiziran još jedan projekt koji se tiče obrazovanja, potvrdio je i međimurski župan Matija Posavec.

– Nedavno smo otvorili novi Studentski dom, a red je da taj novi Dom ima i svoju kuhinju. Oko 1100 studenata MEV- a i 500 studenata Učiteljskog fakulteta mora imati adekvatnu prehranu. Sveukupna investicija iznosi oko 10 milijuna kuna, u koji su uključeni i Studentski dom i restoran, a dodatnih 12 milijuna kuna se u ovom trenutku ulaže u Centar održivog razvoja. Adaptirat će se zgrada pored Veleučilišta u kojoj će se nalaziti laboratoriji za znanstvena istraživanja – naveo je župan Posavec.

Osvrnuo se i na moguća proširenja postojećeg doma i studentskog restorana.

– Ovim smo projektom učinili najviše što smo mogli, a to je adaptacija ovog prostora u kojem je smješteno 60-ak studenata, međutim, očito će potrebe biti veće. Stoga razmišljamo vrlo ozbiljno ili o nadogradnji ili o revitalizaciji još jedne zgrade ili pak izgradnji novog prostora jer gradimo našu županiju kao onu koja teži za što više visokoobrazovanih studenata, a trebat će im adekvatan smještaj – otkrio je Posavec.

Komentari

Komentara

loading...