Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mještani Mihovljana u „Zelenoj čistki“ skupili 220 kilograma smeća odbačenog u prirodu

Objavljeno:

- dana

Akcija čišćenja okoliša od otpada koji su na za to nepredviđenim mjestima ostavili nemarni pojedinci održana je i u Mihovljanu. Stanovnici toga čakovečkog prigradskog naselja organizirali su se i očistili površine uz poljske puteve.

Tom prilikom sakupili su 220 kilograma raznog otpada, koji su djelatnici Čakoma odvezli na odlagalište. Zajedno s otpadom koji je skupljen po ostalim mjesnim odborima, ukupno su na širem čakovečkom području prikupljene 2,2 tone raznog otpada.

– Akcija „Zelena čistka“ pokazala je da unatoč tomu što slovimo za jednu od najurednijih sredina, još uvijek postoje pojedinci koji otpad ne razvrstavaju te ga jednostavno ostave u prirodi – poručili su iz Grada Čakovca.

Akciji su se priključile i udruge koje djeluju na čakovečkom području. Jedna od njih je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije koje je zajedno s korisnicima projekta „Ponudimo više“, otpad uklanjalo uz koridor ulice Dragutina Domjanića u Čakovcu.

Međimurje

Mursko Središće: uključite se u programe Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti „Move Week“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji s Gradom Mursko Središće i gradskom Turističkom zajednicom i ove godine organizira program „Move Week – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti“.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se uključe u brojne sportsko-rekreativne aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu.

Ponedjeljak, 23. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – dvorište Dječjeg vrtića „Maslačak“ od 9 do 19 sati

– Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici sv. Barbara: potezanje užeta, bacanje kugle, skok u dalj… – kod OŠ Mursko Središće od 18 do 19 sati

Utorak, 24. svibnja:

– Fizička aktivnost u zlatnim godinama – prostori Podružnice umirovljenika u 9 sati

– Joga i tehnike disanja – šetnica sv. Barbare od 18 do 19 sati

Srijeda, 25. svibnja:

– Rekreativne igre djece vrtićke dobi – šetnica sv. Barbare od 9 do 10 sati

– Nordijsko hodanje – ispred Centra za kulturu „Rudar“ od 18.30 do 19.30

Petak, 27. svibnja:

– Biciklijada – ispred zgrade Gradske uprave u 15.30

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Franciska Ćetković na čelu Udruge umirovljenika zamijenila Antuna Golubića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga umirovljenika Grada Čakovca održala je redovnu godišnju skupštinu. Tom je prigodom temeljem odluke Izvršnog odbora za novu predsjednicu potvrđena dosadašnja dopredsjednica Franciska Ćetković, koja je na čelu Udruge zamijenila Antuna Golubića. Funkciju dopredsjednice je preuzela Dragica Dokleja.

Okupljene je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, iskoristila priliku da zahvali na suradnji dosadašnjem vodstvu. Cividini je potvrdila da je svjesna problema s nedostatkom prostora za održavanje aktivnosti te naglasila da se u suradnji s Međimurskom županijom radi na pronalasku adekvatnog rješenja. Cividini je također otkrila da će se Grad Čakovec prijaviti i na novu fazu projekta „Zaželi“, koji uključuje organiziranje pomoći starim i nemoćnim građanima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje