Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Mlade ruke, uigrani tim kuhara i vidovečka megasarma bit će spremna!

Objavljeno:

- dana

Danas u Vidovcu počinje poznata tradicionalna manifestacija Zeljarijada, a mi smo provjerili kako teku završne pripreme. Tom prilikom porazgovarali smo sa voditeljem kuhinje hotela Turist, Marinom Sambolekom.

– U sklopu hotela Turist i Udruge kuhara Varaždinske županije sudjelujemo u pripremi sarme. Svaki dan okupi se  tridesetak učenika Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Arboretuma Opeke Marčan.  Pripremljeno je trinaest i pol tisuća listova zelja za motanje, oko 850 kilograma mesa, 70 kilograma riže te brašno za zapršku – pojasnio je Sambolek. Kako je to iznimno obiman posao, potrebne su složne ruke, uigrani tim ali isto tako potrebna je i volja. Sarma se priprema ukupno tri dana, prvi dan izvode se glavne radnje i priprema listova. – Danas frčemo sarme tj. radimo štruce, a sutra, u noći u 3 sata dolazi ekipa koja će sve to postaviti u Vidovcu. Prošle godine  dužina sarme iznosila je 1333 metra a ove godine se nadamo da će biti i duža – zaključio je Marin Sambolek. Kako izgleda priprema sarme i atmosfera u kuhinji pogledajte u fotogaleriji:

Foto i video

FOTO Učenice i učenici na reviji „Čarobne ruke“ u Varaždinu pokazali svoje vještine i kreativnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

U nedjelju, 5. veljače, u Hotelu Turist u Varaždinu održana je 1. revija naziva „Čarobne ruke“ u organizaciji Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Manifestacija „Čarobne ruke“ uključuje reviju frizera, kozmetičara, modnih dizajnera i galanterista, učenika Srednje strukovne škole Varaždin.

U program su aktivno uključeni i učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, medijski tehničari te grafičari/tiskari.

Za dobru atmosferu pobrinula se grupa Plesnog kluba „Feel“ uz vodstvo gospođe Romane Rod.

– Cilj revije je potaknuti učenike strukovnih škola s područja cijele Varaždinske županije da razviju svoju kreativnost, natjecateljski duh i želju za daljnjim usavršavanjem te im pomoći u izgradnji samopouzdanja koje im je neophodno u struci – rekli su organizatori.

Kako je bilo na reviji, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Više od 1300 veselih maškara iz 10 zemalja okupiralo Sračinec i zabavilo mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je 7. Međunarodni srakarski fašnik, popraćen bogatim programom u organizaciji Udruge maškara „Črna sraka“ i Općine Sračinec.

Nakon sinoćnjeg simboličnog preuzimanja vlasti u Sračincu od strane maškara, danas u 14 sati krenula je velika povorka s više od 1300 maskiranih sudionika iz 10 zemalja – Makedonije, Njemačke, BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije i drugih zemalja.

Vesela povorka krenula je od Osnovne škole Sračinec prema Parku „Velika graba“, gdje se sa svojim koreografijama i maskama predstavila svaka od 50-ak udruga.

Zaista kreativne maškare svojim su transformacijama i programom tako oduševile brojne mještane i druge posjetitelje. Za večeras se u šatoru priprema fešta uz Privatt band + DJ Mireka.

Dodajmo da je Srakarski fašnik treći po veličini u Hrvatskoj, odmah iza Rijeke i Samobora.

Djelić fašničke atmosfere iz Sračinca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje