Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Mladi forumaši Osnovne škole Ivanovec izložili stare fotografije bivših učenika škole

Objavljeno:

- dana

Mladi forumaši Osnovne škole Ivanovec provode projekt „Godine su ipak važne“ s ciljem obilježavanja 150 godina školstva u Ivanovcu, od 1871. do 2021.

Projekt je pripremljen za predstavljanje na županijskoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja, a budući da im je bila želja u okviru istraživanja upoznati i gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini s ovom važnom obljetnicom za mjesto i Školu, posjetila ih je i pritom dala podršku – kako projektu, tako i njihovim ciljevima za državnu smotru.

Gradonačelnica je ujedno sa školarcima, forumašima i ravnateljicom OŠ Ivanovec Ksenijom Korent razgledala izložbu starih fotografija učenika petih i sedmih razreda u sklopu „Projekta Građanin“.

Kako su joj pritom naglasili, uz „Projekt Građanin“ i „Godine su ipak važne“ izložili su stare fotografije koje su u školu donijeli bivši učenici.

Više etapa

No, radi se tek o prvom dijelu izložbe. Projekt koji su školarci osmislili ima više etapa te će u provedbi završne faze, tiskanja brošure s fotografijama i kratkim sažetkom povijesti školstva u Ivanovcu, imati podršku Mjesnog odbora Ivanovec i Grada Čakovca.

U projektu sudjeluju učenici Mura Blažević, Tara Puhalović, Leonarda Vlahek, Toni Novaković Toplek, Anja Zadravec, Janja Ružman i Lota Mihaljković, pod vodstvom mentorica Palmine Novak i Nataše Kralj.

Sve ove aktivnosti organizirane su uz veliku školsku obljetnicu 150 godina školstva u Ivanovcu, a nakon postavljanja izložbe u holu Škole, kreće izrada spomenute brošure i postavljanje spomen-ploče na sadašnjoj zgradi Doma kulture u Ivanovcu.

To je jedina od triju zgrada koja još nema spomen-ploču, a gdje se punih 50 godina prošloga stoljeća odvijala nastava. Kako su mladi forumaši objasnili gradonačelnici, postoji spomen-ploča na prvoj školskoj zgradi i sadašnjoj OŠ Ivanovec.

Cijeli projekt završit će krajem školske godine, a završna izložba bit će vezana uz Dan škole i Dane mjesta Ivanovca.

Međimurje

Ljetna aktivnosti Mažoretkinja Nedelišća: nastupom oduševile Azurnu obalu, slijedi „Mažoret kamp“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mažoretkinje Nedelišća su nakon pet godina otputovale na svoju treću plesnu turneju u Francusku. Ovaj put cijeli projekt realiziran je u suradnji s Puhačkim orkestrom Općine Nedelišće, a odredište turneje bila je prekrasna Azurna obala. Mažoretkinje i orkestar nastupali su na festivalu Les Grimaldines u živopisnom srednjovjekovnom gradiću Grimaudu, koji je smješten tik do poznatog elitnog ljetovališta Saint-Tropeza. Na oduševljenje brojnih posjetitelja festivala, mažoretkinje i orkestar izveli su cjelovečernji program u nekoliko navrata duž ulica i trgova povijesnog centra ovog gradića.

– Riječ je o prvom zajedničkom inozemnom nastupu mažoretkinja i orkestra iz Nedelišća te ujedno i nezaboravno iskustvo za sve, a sve skupa je realizirano uz podršku Općine Nedelišće, općinske Turističke zajednice i donatora. Na putu prema odredištu proveli smo dan i u razgledavanju Nice, a na povratku u obilasku Cannesa – otkrila su mažoretkinje.

Iz Udruge Mažoretkinja Nedelišća stiže i vijest o organizaciji jubilarnog 10. izdanja „Mažoret kampa“ u Nedelišću. Kamp će se održavati od ponedjeljka, 22. kolovoza, do petka, 26. kolovoza, svakodnevno od 17 sati na vanjskim prostorima MESAP-a uz stručno vodstvo trenerica i iskusnih dugogodišnjih mažoretkinja.

– Polaznice kampa će u pet zabavnih dana zaviriti u mažoret svijet te naučiti osnove vrtnje sa štapom, a očekuje ih i puno rekreacije, plesa, ali i timskih igara te kreativnih radionica za najmlađe prema dobro uhodanoj praksi. Sve sudionice dobivaju majicu, priznanje i fotografiju za uspomenu, a osigurana im je i okrijepa. Kotizacija za sve sudionice iznosi sevag 30 kuna za svih 5 dana kampa, a plaća se prilikom prvog dolaska – poručuju iz Udruge.

Prijave se primaju do 20. kolovoza na e-mail [email protected], pozivom na brojeve 098 / 932 3599 (Vedrana), 099 / 574 3527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća.

Nastavite čitati

Međimurje

„Svaki tjedan sport jedan“: po prvi puta djeca se upoznala s boksačkom vještinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Po odazivu, odličnoj atmosferi i vrhunskoj organizaciji uopće se nije moglo zaključiti da je kamp iz boksa novost u ponudi Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ kojeg za učenike čakovečkih osnovnih škola tijekom ljetnih praznika organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca. Na kampu Boksačkog kluba Čakovec okupilo se 70-ak mališana koji su imali priliku svakodnevno učiti osnove najstarijeg olimpijskog borilačkog sporta. Svi treninzi održani su pod budnim okom trenera Vanje Kostela.

– Bez obzira što je bilo puno polaznika prvog dana smo posložili pravila ponašanja. Prvo smo naučili nešto i o povijesti, a kasnije smo krenuli s boksačkim osnovama. Boksački gard, lijevi direkt, desni direkt, lijevi kroše, desni kroše, boksački koraci… Sve su to stvari koje su polaznici kampa naučili u tjedan dana. Radili smo i na vježbama snage i trčanja. Sve je bilo posloženo da se djeca dobro osjećaju, da se i ja kao trener dobro osjećam te da se u konačnici svi dobro zabavimo – rekao je trener Kostel.

Pohvalio je ideju projekta ljetnih kampova jer djeca imaju priliku isprobati različite sportove i tako otkriti svoje afinitete.

– Drago mi je i da je Boksački klub postao dio projekta. Pokazalo se super, vjerujem da će netko ostati u boksačkoj školi koja starta 5. rujna i tko zna, možda među njima imamo budućeg prvaka države – zadovoljno je zaključio čakovečki boksački trener.

I ovaj kamp imao je gosta predavača. Još jednu zanimljivu priču o biljnom i životinjskom svijetu ispričala je Sara Srša iz „Međimurska priroda“ – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Prijave na kampove traju tijekom cijelog ljeta, a obavljaju se na recepciji Gradskih bazena Marija Ružić Čakovec. Kampove djeca s područja grada Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje