Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Modna dizajnerica iz Varaždina Jasmina Nevžala ljubav prema dječjoj odjeći pretvorila u posao

Objavljeno:

- dana

Jasmini Nevžala, 32-godišnjoj diplomiranoj modnoj dizajnerici iz Varaždina, ovih se dana ostvaruju snovi.

Osnovala je brand dječje odjeće Koo-Koo, a posebna se pozornost u procesu stvaranja odjeće pridaje krojevima prilagođenima dječjem razvoju i njihovoj neumornoj potrebi za igrom, kao i korištenju visokokvalitetnih prirodnih ili certificiranih organskih materijala.

Ideja o dizajnu dječje odjeće Jasminu je „kopkala“ dugo vremena, no tek kad je i sama postala majka odlučila se potpuno posvetiti svom snu. U tome joj je velika potpora i mentorica njezina majka Ivanka, majstorica krojačkog zanata. Važnu mentorsku ulogu odigrao je i poznati modni dizajner Boris Pavlin, s kojim je Jasmina surađivala 12 godina.

– To mi je izuzetno važno iskustvo jer sam dobila neprocjenjivo znanje o finim i kvalitetnim materijalima, tehnikama izrade i izrade krojeva. Boris Pavlin je jedan od najvažnijih domaćih dizajnera i jedan od rijetkih koji svoje znanje nesebično dijeli i potiče tuđu kreativnost – ističe dizajnerica Jasmina.

Iako je tema dizajna dječje odjeće bila središnja tema njezinog diplomskog rada na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, tek kad je postala mama sama je iskusila da su u dječjem svijetu udobnost i funkcionalnost odjeće obavezni.

– Volim kad djeci dopustimo da budu djeca pa čak i u ovom modnom smislu; kad je dizajn odjeće prilagođen dječjem uzrastu, a ne da ih odmalena oblačenjem guramo u svijet odraslih. Njih u toj dobi privlače boje i cijeli dječji svijet je obojan i to je moja vječna inspiracija – kaže Jasmina.

Zabava & Stil

Motoristi u Varaždinske Toplice dovode Psihomodo pop i najavljuju odlično druženje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama se 1. i 2. srpnja održava 19. Moto susret u organizaciji MK Aqua Bikersa.

Motoristi će se družiti kod osnovne škole u Varaždinskim Toplicama.

– Planirajte vikend u Toplicama jer uz lijepo vrijeme kojemu se nadamo, veliki kamp, jelo, pilo i besplatan upad za sve, garantiramo vam dobar provod do jutra – poziv je topličkih motorista.

Većina programa najavljena je za subotu, 2. srpnja, jer će se tada održati defile te moto igre, a u večernjim satima koncerti Psihomodo popa i Wanted 5.

U petak će nastupiti Rockeri.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Prosječan Hrvat godišnje konzumira više od 4 kilograma kave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvati po količini ispijene kave i nisu toliko visoko na europskoj ljestvici, kako bismo očekivali obzirom koliko vremena provedu sjedeći po kafićima.

Najviše ovog toplog napitka godišnje popiju u Finskoj, iza njih su Nizozemci pa Šveđani, a Hrvati su na 20. mjestu, piše 24sata.hr.

Finci popiju 4 kave na dan, a Hrvati šalicu i pol. U prosjeku se računa 7 grama po šalici kave. Godišnja potrošnja kave u Hrvatskoj po stanovniku je 4,15 kilograma.

Prema nekim istraživanjima Hrvati u kafićima provode pet sati tjedno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje