Povežite se s nama

Međimurje

FOTO „Murski patuljci“ u Murskom Središću: na festivalskoj premijeri predstavila se četiri kazališta

Objavljeno:

- dana

Grad Mursko Središće i Centra za kulturu „Rudar“ proteklog su vikenda bili domaćini 1. Festivala dječjih amaterskih kazališta pod nazivom „Murski patuljci“. U premijernom izdanju Festivala predstavila su se četiri kazališta: Malo kazalište Mursko Središće „Makamus“, dječje kazalište koje djeluje u okviru Društva „Naša djeca“ Mursko Središće Kreativna udruga „Bundaš“, Gradsko kazalište Čakovec i Bjelovarsko kazalište skupina „Tini Bjelokaz“.

– Treba napomenuti i da se domaće Malo kazalište „Makamus“ predstavilo s dvije predstave. Mladi su se umjetnici prikazali u najboljem svjetlu, a za svoje su umijeće bili nagrađeni pizzama i sokovima nakon predstave, nagradama i priznanjima za sudjelovanje te majicama s logom festivala „I ja sam murski patuljak“ – otkrili su organizatoru.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Murskog Središća te u organizaciji Centra za kulturu „Rudar“ i Dejana Buvača, dugogodišnjeg redatelja dječjih kazališnih predstava i kazališnog pedagoga. Prve je „Murske patuljke“ u ime gradonačelnika Dražena Srpaka službeno otvorio ravnatelj Centra za kulturu „Rudar“ Zoran Turk. Tehničku podršku na svim predstavama pružio je dugogodišnji predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Mura“ i glavni tehničar Slavko Bregović.

– Želja je Festival pretvoriti u tradicionalno događanje, povećati broj sudionika i tako razvijati generacije novih umjetnika, ali i publike. Pripreme za „Murske patuljke 2023.“ već su započele i sigurni smo da će Festival u velikoj mjeri obogatiti kulturni život Murskog Središća, ali i čitavog Međimurja. Veliko hvala i mladim umjetnicima i publici na predivna dva dana – poručio je Zoran Turk.

Međimurje

Međimurski OPG-ovi predstavljali svoje proizvode u Biogradu na Moru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Važnost suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem bolje promocije lokalnih proizvođača te razvoja gospodarstva, još jednom je pokazala Međimurska županija. Naime, u suradnji s Turističkom zajednicom Biograda na Moru obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurske županije dobila su priliku predstaviti svoje proizvode.

Tako su se u samom centru Biograda na Moru mogli kušati međimurski med, bučino ulje i koštice, lješnjaci, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od heljde i konoplje, starinski češnjak, razni likeri pa čak i magareće mlijeko.

Tijekom turističke sezone u Biogradu na Moru održava se sajam proizvoda domaćih proizvođača te se svaki tjedan predstavljaju proizvođači iz jedne od županija, a međimurski proizvođači svoje proizvode domaćim i stranim turistima predstavljali su od četvrtka, 4. kolovoza do utorka, 9. kolovoza.

Svoje kvalitetne proizvode tako su prezentirali vrijedni proizvođači OPG-a Gorušica, OPG-a Branović, OPG-a Vugrinec, Vinoteka “Marco Polo” i Good Spirit.

Turistička zajednica Međimurske županije promovirala je kulturnu, turističku i enogastronomsku ponudu Međimurske županije, a za upoznavanje zainteresiranih s međimurskom glazbom bio je zadužen Mirko Švenda Žiga.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Ulica međimurskih branitelja uskoro s modernom javnom rasvjetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ulici međimurskih branitelja u Čakovcu u tijeku su radovi na izgradnji javne rasvjete koju tamošnji građani s nestrpljenjem iščekuju. Naime, stavljanjem u funkciju javne rasvjete postigla bi se viša sigurnost te lakša prohodnost i korištenje prometnica u stambenoj zoni Martane na istoku Čakovcu.

Zahvat obuhvaća građevinske radove iskopa i zatrpavanja rovova te izradu betonskih temelja stupova rasvjete. Također, postavit će se rasvjetni stupovi i obaviti sve potrebne radnje prije samog puštanja u pogon.

Grad Čakovec za tu je namjenu u Proračunu osigurao oko 350.000 kuna, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje