U dvorani Društvenoga doma na Belici u petak, 27. prosinca, održan je tradicionalni Božićni koncert Limene glazbe Belica.

Na koncertu su se okupili brojni mještani i uzvanici koji su uživali u izvedbama nekih od najpoznatijih i najljepših božićnih pjesama.

Dobar glas

Limena glazba Belica jedna je od najpoznatijih beličkih i međimurskih udruga. Više od 30 godina djeluje na području Međimurske županije, ali se dobar glas o sastavu pronosi širim područjem regije već desetljećima zahvaljujući izvrsnim rezultatima na natjecanjima i iznimnoj aktivnosti. Beličkoj Limenoj glazbi maestralno je dirigirao profesor Marko Bobičanec.

Koncert su svojim izvedbama uveličali i gosti – Limena glazba Općine Kotoriba pod ravnanjem Stjepana Taradija – Uteka. Utek je svima dobro poznati entuzijast i glazbeni pedagog, i najzaslužniji što se Limena glazba Belica sredinom osamdesetih godina prošloga stoljeća ponovo formirala nakon više desetljeća smanjene aktivnosti. Kao vokalni solist nastupio je Željko Grozaj. Rad nadarenih članova Limene glazbe prate Općina Belica i Međimurska županija. Tako su u Božićnom koncertu na Belici uživali i zamjenica međimurskoga župana Sandra Herman te načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi.

Sve najbolje!

Svoje dojmove koncerta prenio nam je dirigent Marko Bobičanec:

– Repertoar je bio raznolik: sastojao se od božićnih hitova u raznim verzijama, ali i od, primjerice, miksa pjesama “Golubovi” i “Tebi, grade moj” legendarnog Ive Robića, skladbe “Neka cijeli ovaj svijet” iz mjuzikla “Jalta, Jalta” koju smo izveli u suradnji s mojim dragim kolegom Željkom Grozajem iz Kvarteta Gubec, filmske glazbe (“La la land”, skladba “Shallow” iz filma “A star is born”) te nezaobilaznoga klasika – Radetzky marša! Lagano nas je ulovila euforija koja je iznenadila mnogobrojnu publiku. U subotu, 4. siječnja, gostovat ćemo u Kotoribi, s čijom Limenom glazbom također prekrasno surađujemo i s kojom nas povezuju brojne stvari. Tijekom 2020. godine u planu su razni koncerti, što se i očekuje od jedne od vodećih limenih glazbi u Međimurju i šire.

Planiramo, također, raditi na uvježbavanju kvalitetnih kompozicija, pri čemu će se na repertoaru pronaći ponešto za svakoga: od domaćih i popularnih do ozbiljnih koncertnih komada. Publika je bila oduševljena, a mi poprilično zadovoljni, budući da je svirka u rodnome kraju uvijek nešto posebno… Pred domaćim ljudima emocije se teško skrivaju! Na pozornici se dogodilo sve najbolje što se moglo dogoditi te smo tu atmosferu pozitivno prenijeli i na publiku.

Komentari

Komentara