Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Na Dječjoj olimpijadi u Ivancu sudjelovalo je 250 mališana iz osam dječjih vrtića

Objavljeno:

- dana

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice pobjednici su 9. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je u srijedu, 8. svibnja, održan na nogometnom igralištu NK Ivančice.

Drugoplasirani su klinci i klinceze iz Dječjeg vrtića Bambi Ivanec, a treći su mali olimpijci iz Dječjeg vrtića Runolist Žarovnica. Rezultat je to ukupnog natjecanja u više disciplina – u nogometu, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i utrci na 50 metara. U njima se natjecalo 250 mališana, među njima i djeca iz DV Radovan, Latice u Klenovniku, Sreće iz Vinice, Ježića iz Črešnjeva i Čarolije iz Bikovca. Praćeni glazbenom koračnicom, mali sportaši odjeveni u bijele majice na terene su ušli u mimohodu te se potom svečano postrojili. Nakon intoniranja himne i paljenja olimpijskog plamena, nestrpljivim olimpijcima uspjeh u natjecanjima poželjela je ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić, a dječju olimpijadu otvorila je Lidija Kozina, zamjenica gradonačelnika Ivanca. Medalje najboljima uručili su Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za programe lokalnog sporta u Hrvatskom olimpijskom odboru (koji je glavni sponzor olimpijade), te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Ivanca Josip Šimunek.

Foto i video

FOTO Varaždinski vatrogasci i pčelari uklanjali roj pčela sa zgrade na Korzu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 11. svibnja, na jednom od objekata na varaždinskom Korzu našao se zalutali roj pčela.

Pčele su svoje mjesto našle pod žlijebom, no na poziv građana oko 12 sati u pomoć su pristigli vatrogasci JVP-a Varaždin i pčelari iz Pčelarskog društva Varaždin koji su brzom intervencijom uklonili pčele i premjestili ih na prikladnije mjesto.

Evo kako je izgledala današnja intervencija.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Predstavljena nova vatrogasna cisterna, služit će u gašenju većih požara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas, 10. svibnja, predstavljeno je još jedno novo vatrogasno vozilo.

Gradska vatrogasna zajednica preuzela je novu cisternu koju će koristiti vatrogasna društva iz sastava GVZ-a Varaždin.

Vozilo će služiti u gašenju većih požara i požara otvorenih prostora. U slučaju havarije na vodoopskrbnom sustav vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!