Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na Kupu Vatrogasne zajednice Grada Čakovca čak 34 ekipe

FOTO: VZG Čakovca

Objavljeno:

- dana

Na stadionu u Čakovcu u subotu, 18. rujna, održan je Kup Vatrogasne zajednice Grada Čakovca za pomladak te ekipe seniora s područja Međimurske županije.

Ukupno su nastupile 34 natjecateljske ekipe u seniorskim kategorijama te kategorijama pomlatka.

Besprijekorne vježbe

Vrhunski pripremljeni natjecateljski travnjak i nova atletska staza bili su samo dijelom prekrasnog ugođaja u Čakovcu, gdje su čakovečki vatrogasci ponovno održali svoje natjecanje nakon prisilne dvogodišnje stanke od natjecateljskih aktivnosti zbog globalne pandemije koronavirusa.

U kategoriji pomlatka žene nastupile su tri ekipe. Iznenađenja nije bilo pa je tako na prvo mjesto zasluženo zasjela ekipa DVD-a Donji Mihaljevec, a do njih DVD Krištanovec i DVD Strahoninec. U muškoj kategoriji već niz godina ekipa DVD-a Donji Mihaljevec izvodi besprijekorne vježbe te su i ovoga puta s vježbom od 13,03 sekunde zasjeli na vrh poretka. Iza njih su se smjestile ekipe DVD-a Žiškovec i DVD-a Mihovljan. U toj kategoriji nastupilo je šest ekipa.

Favoriti zasluženo pobijedili

Što se tiče seniorskih kategorija, u kategoriji žene A nastupilo je šest natjecateljskih ekipa. U ovoj kategoriji iznenađenja nije bilo, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Palinovec II, druge su bile natjecateljice DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Domašinec. U kategoriji žene B nastupile su tri ekipe te je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Mali Mihaljevec, drugo ekipa DVD-a Nedelišće, dok je treće njesto pripalo ekipi DVD-a Vučetinec.

U najjačoj i najbrojnijoj kategoriji od deset ekipa (muški A) uvijek je zanimljivo i napeto. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa DVD-a Palinovec, drugo mjesto osvojila je ekipa JVP-a Čakovec, dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD-a Krištanovec.

U kategoriji muški B nastupilo je sedam ekipa, a poredak je bio sljedeći; prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Palinovec, drugo mjesto osvojila je ekipa IDVD-a Čateks, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz DVD-a Mali Mihaljevec.

Na samom proglašenju vatrogasce su pozdravili predsjednik VZG Čakovca Mario Medved i zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, koji su u svojim govorima čestitali ekipama na postignutim rezultatima te zaželjeli puno uspjeha natjecateljskim ekipama koje su u nedjelju, 26. rujna, nastupile i na državnom natjecanju u Varaždinu.

Rezultate natjecanja proglasio je zapovjednik VZG Čakovca Nikola Besedić. Natjecatelje je tijekom dana posjetila i pozdravila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Međimurje

Putoholičar Ivan Bengeri 8. prosinca dolazi u Prelog, ispričat će više o Gruziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gruzija tvrdi da je rodno mjesto vina te zemlja gdje se gosti smatraju blagoslovom, a gostoljubivost je temelj života. Od zelenih dolina rasprostranjenih vinogradima do starih crkava i kula smještenih u fantastičnim planinskim krajolicima, Gruzija je jedna od najzanimljivijih zemalja na svijetu.

Gruzija se može dičiti prekrasnom baštinom arhitekture i umjetnosti, od špiljskih gradova i starih katedrala do tragova osmanske, židovske, ruske imperijalne te sovjetske i suvremene gruzijske kulture i arhitekture na svakom koraku, čineći zasebne cjeline koje se na nevjerojatan način stapaju u jedno.

Na cesti se automobili mimoilaze s kravama i konjima, priroda oduzima dah, ljudi su srdačni, hrana i vino fenomenalni… Sve to, i puno više, je Gruzija.

O ovoj neobičnoj zemlji pričati će putoholičar Ivan Bengeri na Putopisnoj svaštari u srijedu, 8. prosinca, u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani.

Ivan Bengeri od malena je obožavao listati atlase i proučavati zemljopisne karte, zato ne treba čuditi da su mu danas putovanja gotovo full-time job.

Zadnjih desetak godina pokrenuo je nekoliko putopisnih stranica kojima se iz godine u godinu sve više posvećuje.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju danas 132 slučaja oboljelih od koronavirusa, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno su 324 uzorka, od čega je evidentirano 127 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 39,1% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, a brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavile su se 142 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1139. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 87.874 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 osoba, otpuštena je 1 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Umrle su 2 osobe,muške osobe stare 77 i 91 godinu.

Jučer je u Čakovcu provedeno masovno cijepljenje građana. Cijepljeno je 355 osoba, od toga 164 osoba prvom dozom, 93 osobe drugom dozom i 98 osoba je cijepljena trećom, booster dozom.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje