Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na Ljetnim sportskim kampovima sportski novinar Željko Kraljić održao predavanje o ferpleju

Objavljeno:

- dana

Već nakon drugog tjedna ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ pokazalo se da su kratka predavanja, kao dodatak na sportski dio, puni pogodak.

Prošlog tjedna je nutricionistica Marijana Krajačić polaznicima košarkaškog i rukometnog kampa održala predavanje o važnosti zdrave prehrane, a ovog tjedna na redu je bio ferplej.

Predavač polaznicima kampova iz nogometa i streličarstva bio je sportski novinar Željko Kraljić. Upravo je Kraljić, kao predsjednik Sekcije sportskih novinara, pokrenuo da se od 2014. na razini Međimurske županije u sklopu proglašenja najboljih sportaša dodjeljuje nagrada za ferplej.

Mladim sportašima Kraljić je objasnio kako je poštena igra osnovni element sporta, koji podrazumijeva korektno ponašanje, uvažavanje i poštovanje svih sudionika sportskog događaja.

Poručio im je da nije samo važno što radimo, već kako to radimo. Naveo je i brojne primjere ferpleja, ali i objasnio pravila za ferplej meč – prije igre, za vrijeme igre i poslije igre.

– Bilo je vrlo zanimljivo komunicirati s polaznicima kampova. Drago mi je vidjeti da su mnogima već poznati principi ferpleja, posebno to vrijedi za mlade nogometaše – rekao je Kraljić, dodavši kako i Hrvatski olimpijski odbor od 2007. dodjeljuje nagradu za fe.

Kako najavljuju iz Zajednice sportskih udruga Čakovec, predavanja će se održati i na drugim kampovima, a bit će ih održano još osam.

Inače, Ljetni sportski kampovi „Svaki tjedan sport jedan“ namijenjeni su učenicima čakovečkih osnovnih škola s ciljem da pod stručnim nadzorom što kvalitetnije provode školske praznike.

Kampove djeca iz Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu.

Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta.

Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Juraj na Bregu: “Barakači” očistili potok, radnici razne lokacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga Baraka/Općina Sveti Juraj na Bregu

Unutar Udruge Baraka djeluje “gerilska skupina” s misijom raščišćavanja šuma od štetnog otpada koji se godinama nakuplja u prirodnim životnim zajednicama.

Drugoga vikenda u veljači članovi Udruge koji se nazivaju “Barakačima” organizirali su testnu verziju akcije čišćenja potoka na području spomenika prirode Bedekovićeve grabe koji se nalazi na prostoru općine Sveti Juraj na Bregu.

– Pošto smo ocjenili akciju uspješnom, sudeći po količini skupljena otpada i dobrom danu kojeg smo proveli u parku, kontaktirali smo načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića s planom organizacije većih akcija kojima se možete pridružiti i vi! Pratite informacije o nadolazećim događajima na Facebook stranici Udruge Baraka! – poručuju “Barakači”.

Djelatnici na javnim radovima sanirali onečišćene lokacije

Pokoji dan kasnije na području iste Općine, u skladu s dojavama građana, locirana su mjesta na kojima su nesavjesne osobe odbacile otpad. Djelatnici zaposleni na javnim radovima u Općini Sveti Juraj na Bregu sanirali su spomenute lokacije i prikupile odbačeno smeće. Odbačene vreće s raznim otpadom nalazile su se u šumi pokraj županijskih cesta Pleškovec – Mali Mihaljevec, Mali Mihaljevec – Zasadbreg i Frkanovec – Dragoslavec.

Nastavite čitati