Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Na placu u trenu planulo 500 porcija dinstanih vrganja s jajima

Objavljeno:

- dana

VRGANIJADA ROTARY CLUBA

Na varaždinskom placu u subotu je održana tradicionalna humanitarna “Vrganijada“ Rotary Cluba Varaždin – Jug koja je organizirana s ciljem prikupljanja novca za opremanje laboratorija za izradu robota u sklopuCentra izvrsnosti Varaždinske županije.

– Planulo je oko 500 porcija za čiju je pripravu utrošeno 20 kilograma vrganja i 700 jaja. Sve su porcije danas podijeljene na placu, uz cijenu od 10 kuna – rekao je Tihomir Krpeta, predsjednik RC Varaždin – Jug koji je ovom prilikom zahvalio restoranu August, odnosno Gradskoj tržnic i Udruzi kuhara varaždinske županije na podršci.

Najveći posao pripreme divovske kajgane od vrganja odradili su kuhari restorana August predvođeni chefom Goranom Jelušićem.

Jelo je bilo izvrsno, a uvjerili su se u to  i brojni posjetitelji, jer je i odaziv akciji bio izvanredan.

Ispred suorganizatora – Gradske tržnice, akciju je podržao direktor Predrag Ciglar.

– Varaždinska tržnica već je 8. godinu domaćin Vrganijade čime se pridružujemo humanitarnom djelovanju Rotary cluba. Drago mi je što je odaziv Varaždinaca velik i što su se prikupila značajna sredstva za opremu Centra izvrsnosti – naglasio je Ciglar.

Dodajmo i to da su se pravim vrganjima na Vrganijadi pridružili i oni drveni. Njih je izradio kipar Dragutin Jamnić, te su svi posjetitelji mogli nakon slasnih zalogaja  razgledati njegovu izložbu.

Za glazbeni štimung brinuli su glazbenici iz tamburaškog sastava “Špancir“, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u foto galeriji Marte Konjačić:

Izvor: Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Zagreb

Nacinalni mediji javljaju da je umro zgrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je umro od srčanog udara, a tužnu vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer u subotu te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh, piše telegram.hr. Vijest je objavila i HINA.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – objavljeno je u nedjelju, 28. veljače, u noći iz Grada Zagreba.

– Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru – objavili su.

Nastavite čitati

U fokusu

Marijan Škvarić: “Bahatost župana Čačića dovela do bacanja spasonosnog cjepiva“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zašto se ne pripremi sustav procjepljivanja u Varaždinskoj županiji, pitanje je koje se nameće posljednjih tjedan dana. S obzirom na to da trenutno nema dovoljno cjepiva za sve zainteresirane, nužno je pripremiti sustav kako bi u trenutku neprekidne opskrbe cijepljenje funkcioniralo na najvišoj razini, smatra Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije.

No, Varaždinska županija ne razmišlja o tome, pa se cjepivo, kojeg ionako ima premalo, čak i baca. Škvarić se u svom najnovijem priopćenju za medije zato pita „zašto su zakazala Županija, Dom zdravlja i Stožer civilne zaštite Varaždinske županije?“

– Vjerojatno zbog osobe koja se u „sve razumije“, bahatog župana koji sve to rješava u 15 minuta. Apsurdno je da župan s ponosom ističe da se cjepivo bacilo. Da su postavljeni jasni kriteriji i da je organizacija na višoj razini, moglo je biti cijepljeno još 15 ljudi koji su u rizičnoj skupini, no kako je župan jedan jedini i „svemogući“, može ako želi cjepivo i  baciti – ističe Škvarić.

Po njemu, na razini županije potrebno je organizirati sustav punktova i mobilnih timova te pokrenuti internet platformu i mobilnu aplikaciju putem kojih će građani podnositi zahtjev za cijepljenjem i u realnom vremenu moći pratiti tijek procjepljivanja, stanja zalihe cjepiva i ostale ključne informacije, predlaže Škvarić.

– Na taj bi se način ubuduće izbjeglo cijepljenje preko reda te stvaranje dnevnih viškova cjepiva, a prioritetne skupine uistinu bi bile prioritetne. Kontrola bi se vršila jednim klikom, a ne povjerenstvom koje će to razmatrati i, kako nam je to već poznato, teško nešto konkretno i riješiti. Ukoliko se sve ne pripremi, možemo očekivati redove kojima smo svjedoci i ovih dana, a znamo da je riječ o starijim i visokorizičnim osobama – napominje i poziva varaždinskog župana da nakon četiri godine „nerada napokon učini nešto konkretno i korisno za stanovnike Varaždinske županije“.

– Župane, izgubili ste obraz, nije sve počelo, niti sve završava s Vama. Vodite brigu o potrebama ljudi, kako onih koji su zdravstveno ugroženi, tako i o gospodarstvenicima koji su temelj za razvoj naše županije – poručuje Marijan Škvarić.

Nastavite čitati