Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na području Čakovca zasađeno stotinjak novih stabala

Objavljeno:

- dana

Kao što je bilo i najavljeno, Grad Čakovec je u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem ČAKOM i tvrtkom „Cedrus forest“ d.o.o. iz Čakovca nastavio projekt sadnje stabala na lokacijama u samom Čakovcu te u njegovoj okolici.

Novi drvoredi

Tako je u posljednjih nekoliko dana zasađeno ili zamijenjeno stotinjak novih stabala i to na tri lokacije. U Sajmišnoj ulici, na zelenoj površini uz pješačku i biciklističku stazu, niknuo je novi drvored, odnosno 56 stabala crne johe. Uz dječje igralište u ulici Rudolfa Horvata, s njegove zapadne strane, zasađeno je 21 stablo crne johe, te još tri stabla iste vrste na samom igralištu s njegove sjeverne strane. Kako je prošlogodišnja sadnja stabala uz južnu čakovečku obilaznicu sada zahtijevala određene popravke i dopune, na toj je lokaciji od sada novih 15 crnih joha, zatim 5 stabala spiralne vrbe, dvije žalosne vrbe i dva jablana.

Sadnju stabala u Sajmišnoj ulici obišao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Zasadivši i sam stablo crne johe, tom je prilikom podsjetio da je akcija „Zasadi i ti jedno stablo“ krenula prošle godine:

– Odaziv građana je bio odličan, posađeno je više stotina novih mladica drveća po cijelom gradu. Zbog epidemiološke situacije akciju ove jeseni nismo mogli održati, no nastavili smo sa sadnjom. Novi drvoredi koji su ovih dana posađeni po gradu već na proljeće kad stabla prolistaju uljepšat će te vizure. Naglašavam da smo i ove godine posadili više stabala nego što smo ih zbog raznih razloga uklonili.

Obimnije ozelenjivanje

Plan je Grada Čakovca da se iduće jeseni, budu li to okolnosti dozvoljavale, u akciju ponovo uključe i građani te se zajedno s njima nastavi s pojačanim ozelenjivanjem javnih površina na cjelokupnom administrativnom području Čakovca.

Međimurje

Smotra KUD-ova na Danima Općine Goričan: brojni posjetitelji uživali u festivalu plesa, pjesma i glume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prekrasnom ambijentu jezera Šuderica, a u okviru obilježavanja Dana Općine Goričan održana je Smotra KUD-ova na kojoj su uz domaćina KUD Goričan, svoja plesna, pjevačka i glumačka umijeća prikazali šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Mađarske. Program Smotre atraktivnim su nastupim otvorile Mažoretkinje Goričana.

Da su ovogodišnji Dani Općine Goričan naišli na samo pozitivne reakcije potvrdio je i općinski načelnik Emanuel Sinković koji je poručio da mu je srce na mjestu kada vidi ogromno zajedništvo udruga i mještana.

– Zaista smo se potrudili da bi ovogodišnji Dani Općine bili za sve generacije, a kao šećer na kraju uživali smo u prekrasnom kulturnom poslijepodnevu gdje su općinske udruge pokazale zašto im s punim pravom tepamo da su one naše najveće bogatstvo – rekao je načelnik Sinković.

S obzirom da su udruge te koje se aktivno uključuju u događanja i obogaćuju društveni život lokalne sredine, načelnik Sinković naglasio je da to treba znati očuvati.

– Želja nam je da se naši najmlađi još intenzivnije uključuju u rad KUD-a da bi ga imao tko u budućnosti voditi. Možemo se pohvaliti sa zaista velikim brojem aktivnih udruga, a glavni cilj ovogodišnjih Dana Općine smo ostvarili, okupili smo se i pokazali zajedništvo – zaključio je Sinković.

Bogati nedjeljni program započeo je jutarnjom svetom misom, dok su se u poslijepodnevnim satima posjetitelji mogli okušati u streličarstvo i gađanju interaktivnih meta. Nakon sporta uslijedio je nastup Mažoretkinja Goričan koje su ostvarile brojne zapažene rezultate u Međimurju, Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Dani Općine bili su ovo prilika da se publici predstave one najmlađe, u uzrastu od pet do deset godina, a s obzirom da im je ovo bio prvi javni nastup posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom.

Nakon mimohoda KUD-ova od Doma kulture do Šuderice započeo je festival plesa, pjesme i glume. Osim domaćina svojim su se nastupima predstavili: KUD Kaštel Pribislavec, Pjevački zbor Ružmarin iz Murakeresztúra, KUD Cret, KUD Sumarton, KUD Strmec i KUD Mijo Stuparić iz Velike Ludine.

– S obzirom da je interes gostiju za dolaskom i nastupom u Goričanu bio stvarno velik, moram pohvaliti naš KUD i Martinu Pahek na odličnoj organizaciji Smotre zahvaljujući kojoj je puno prekrasnih slika iz naše Općine obišlo Hrvatsku – zaključio je načelnik Sinković.

Zahvaljujući srebrnoj baristici Mateji Munki svi ljubitelji kave uživali su u pravoj poslastici – degustaciji gorčke, međimurske i turske kave s rumom i jajetom. Dobra zabava nastavila se nastupom Tamburaškog sastava „Vragolani“.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: aktivni ljetni praznici na sportskim kampovima za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Općine Nedelišće je od 27. lipnja do 19. kolovoza organizator sportskih kampova pod nazivom „Sportsko ljeto 2022.“. Program je namijenjen učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine Nedelišće. Kotizacija za sudjelovanje na svim kampovima iznosi 100 kuna.

Prvi tjedan, od 27. lipnja do 1. srpnja, je rezerviran za odbojku, a treninge će voditi treneri Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal. Potom redom slijede: nogomet (4. – 8. srpnja, NK Nedelišće), tenis (11. – 15. srpnja, TK Nedelišće), rukomet (18. – 22. srpnja, RK Nedelišće), karate (25. – 29. srpnja, KK Međimurje), atletika (1. – 4. kolovoza, AK Nedelišće), gimnastika (8. – 12. kolovoza, GK Nedelišće) i košarka (16. – 19. kolovoza, KK Nedelišće). Svi kampovi će se održavati u vremenu od 9 do 12 sati.

Prijave su moguće putem on-line prijavnice na internetskim stranicama Zajednice, preuzimanjem i popunjavanjem prijavnice koja se potom šalje na e-mail: [email protected] te osobno na recepciji SGC-a Aton.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje