FOTOIvan Agnezović

Uz pjesmu, recitacije i veselje, u Domu za starije i nemoćne osobe je danas je već tradicionalno obilježen Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada.

Članovi domskog pjevačkog zbora i literarno-dramske sekcije izveli su prigodni program, a pridružile su im se i članice Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski koje su izvele skeč.

Međunarodni dan starijih osoba čestitao je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, koji najavio da će Dom uskoro dobiti potpuno novi izgled.

– U obnovu Doma će biti uloženo ukupno 28 milijuna kuna, i to u sklopu projekta energetske obnove, za koji nam je odobreno 14,6 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, a uz to ćemo uložiti još 13,3 milijuna kuna vlastitih. Obnovljene će biti fasade u starom dijelu Doma te u depadansi, rekonstruirana kotlovnice, a na krovu će biti postavljena i solarna elektrana. Uz to, sve sobe u Domu će biti klimatizirane, što će dodatno podići kvalitetu smještaja – istaknuo je župan Čačić.

Napomenuo je da se briga vodi i o starijim osobama koje su smještene u vlastitim domovima.

– Upravo danas, na Međunarodni dan starijih osoba 29 gerontomaćica će početi skrbiti o 145 osoba starijih od 65 godina. Zaposlene su u sklopu EU projekta „Zaposli – Educiraj – Pomozi“, koji je vrijedan 4,5 milijuna kuna, a čiji je nositelj Društvo Crvenog križa Varaždinske županije. U Županiji imamo 122 EU projekta, no ovaj je posebno važan i vrijedan – rekao je Čačić.

Na proslavi u Domu bili su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, predsjednik Savjeta za umirovljenike Varaždinske županije Vladimir Kozjak, kao i članovi Upravnog vijeća s predsjednicom Mirom Letić.

Komentari

Komentara