Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na Sportskim igrama mladih dijabetičara mališani i njihovi roditelji dobro se zabavili

Međimurska županija

Objavljeno:

- dana

Osnovana 2016. godine, Udruga „Međimurski slatkiši“ okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s područja Međimurja.

Danas broje oko 80 članova, a cilj im je pružanje adekvatne pomoći obiteljima da se što bolje snađu s izazovima koje nosi život s dijabetesom.

Uz brojne edukacije i druženja koja organiziraju tijekom godine, posebno su ponosni na Sportske igre mladih dijabetičara na kojima okupljaju sudionike iz cijele Hrvatske.

Nažalost, ni na ovogodišnje igre se nisu mogli odazvati članovi prijateljskih udruga, no „Međimurski slatkiši“ s radošću su se okupili u Accredo centru u Zasadbregu, gdje se već tradicionalno odvija ovaj susret.

Sudionike igara pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je članovima čestitao na pet uspješnih godina rada tijekom kojih su sudjelovali u brojnim aktivnostima i akcijama diljem Međimurja i šire, te nastojanjima da senzibiliziraju širu javnost te ukažu na važnost zdrave prehrane i kretanja.

„Zaželi pravu stvar“

Predsjednik Udruge Casimir Nomo Nemi i tajnica Udruge Suzana Mutvar župana su upoznali s dosadašnjim rezultatima projekta „Zaželi pravu stvar“ čiji su nositelj, a za koji im je dodijeljeno 650.000 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Putem projekta je zaposleno sedmero osoba koje brinu o starijim i nemoćnim osobama.

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani smijeha ove godine u Prelogu započinju 22. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kerekesh teatar

Već petu godinu zaredom Kerekesh Teatar u suradnji sa Gradom Prelogom organizira Dane smijeha, a ovogodišnji će se održati od 22. do 24. listopada.

U petak, 22. listopada, na redu je predstava „Ja, tata“ u izvedbi glumca Rakana Rushaidata, a dan kasnije, u subotu, 23. listopada, „Ja, trudnica“ u kojoj igraju Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš. Nedjelja je rezervirana za predstavu „Susjedi“ u kojoj igraju Ljubomir Kerekeš, Darko Janeš, Tamara Šoletić i Antonija Stanišić Šperanda.

Cijena ulaznice je 50 kuna za svaku od predstava, a broj mjesta ograničen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje