Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na stadionu NK „Sloga“ Čakovec održan 16. nogometni turnir „Special Power League“

Objavljeno:

- dana

Na stadionu Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec održan je 16. nogometni turnir „Special Power League“, jedinstveni projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju. 

Udruga za autizam „Pogled“ već četiri godine sudjeluje na spomenutom turniru, pokrenutom sa željom motiviranja djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Cilj je također omogućiti djeci i odraslima s teškoćama u razvoju da ravnopravno nastupe i zaigraju za svoj omiljeni nogometni ili rukometni klub, koji ih na ovaj način podržava, dajući im šansu da treniraju i nastupaju u natjecateljskim utakmicama.

– U nedjelju smo se svi skupili u lijepom našem Čakovcu i krenuli u šetnju parkom te se svi skupa poslikali kod fontane. Nakon toga smo razgledali Muzej Međimurja i krenuli prema NK-u „Sloga“. U 13 sati je bio ručak, a u 14 sati smo počeli s turnirom koji su svečano otvorili župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini – rekli su iz Udruge „Pogled“, zahvalivši pritom Županiji i Gradu na pokroviteljstvu i podršci turnira.

Svi su pobjednici

Odigran je potom 1. Special Power Leaders kup u kojem su sudjelovali organizator, roditelji i voditelji. Nakon simbolične igre voditelja i roditelja, nastavio se turnir koji je trajao do 17 sati.

– Svi su bili pobjednici, dobili su medalje, poklone i pehare, a za nagradu i sladoled koji nam je donirao Ledo. Svi su bili jako zadovoljni organizacijom, sretni i veseli. Bio je to prekrasan dan, što je i bio cilj turnira – da se svi osjećaju prihvaćeno te da i oni mogu igrati i sudjelovati. Zahvaljujemo tvrtki Donum d.o.o. na izradi majica za timove te NK-u „Sloga“ što nas podržava i što nam je omogućio da treniramo na njihovim terenima. Veliko „hvala“ i njihovom, a i našem treneru što je prepoznao da i oni mogu igrati nogomet i baviti se sportom – poručili su iz Udruge „Pogled“.

Osim domaćina, NK „Sloga“ – „Pogled“ Čakovec, sudionici 16. SPL turnira u Čakovcu bile su ekipe GNK Dinamo – Udruga za sindrom Down, Zagreb, HNK Rijeka – Rijeka 21, NK Osijek – Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, NK Slaven Belupo – Sportska udruga „Veliko srce“ i NK Istra 1961 – Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

„Special Power League“ (SPL) osnovana je 2018. godine, pokrenuta od strane Udruge “Akademija zdravog življenja”, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada „Mateo Kovačić“, Udruga SILab, Udruga „Veliko srce“ iz Koprivnice, Udruga „Latice“ iz Koprivnice, Udruga „Pogled“ iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Osijek, kao i nogometni te rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje