Povežite se s nama

Foto i video

Na staroj krami sve i svašta: odjeća, obuća, slike, a i zanimljive igračke

Objavljeno:

- dana

Od igle do lokomotive

Ugodno i sunčano vrijeme danas je bilo kao stvoreno za posjet staroj krami.

Na popularnom Sajmištu u Varaždinu, kao i uvijek, danas se moglo pronaći sve i svašta, od odjeće, obuće, slika, knjiga, a i zanimljivih igračaka.

Kako je danas bilo pogledajte u fotogaleriji Andreje Krobot.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Foto i video

FOTO Varaždin je spremno dočekao 140 profesionalnih biciklista

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždin je spremno dočekao 140 profesionalnih natjecatelja koji se utrkuju na prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Naime, šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održava se od 28. rujna do 3. listopada kroz šest etapa, na trasi većoj od 1.000 kilometara diljem Hrvatske. I ove će godine utrka CRO Race ponuditi brojna uzbuđenja i atrakcije, a prolazit će kroz 13 županija te obuhvatiti neke već poznate, ali i nove destinacije.

Utrka je krenula danas, u utorak, 28. rujna, iz Osijeka u 11:05 sati, a cilj prve etape bio je u Varaždinu. Na prometnicama kojima se kreće utrka i u samome centru grada bila je na snazi privremena regulacija prometa.

Prolaznici i gledatelji su bili oduševljeni ponajboljim svjetskim biciklistima jer na ovoj utrci sudjeluje čak 20 svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije.

Dodajmo da je današnja etapa Osijek – Varaždin iznosila 237 kilometara, biciklisti se nakon Varaždina „sele“ do Slunja, u Ličko-senjsku županiju.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Varaždinu održan Kids CRO Race: najmlađi biciklirali na virtualnoj stazi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: KL-Photo

Varaždinski učenici Karla, Lovro, Hana i Jurica pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane danas, 28. rujna, u Varaždinu.

Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Otočcu biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 3. listopada.

Kids CRO Race okupio je mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju 140 profesionalnih natjecatelja koji se u ovim trenucima, iza 16 sati, utrkuju na prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Hana i Jurica pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Karla i Lovro bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u recikliranju kućnog otpada u kojima je tijekom protekle četiri godine održavanja sudjelovalo više od 2.000 djece.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli Bianchi i trenažeri Elite. Ove godine ostvareno je i partnerstvo s platformom ROUVY, koja nudi 100 % realistične, virtualne biciklističke utrke kroz tehnologiju proširene stvarnosti.

Tako svaki mladi natjecatelj ima svoj avatar koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Na taj način djeca mogu doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te adrenalin koji vožnja na utrci CRO Race pruža.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te navijati za najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje