Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Na Štefanje se predstavili mladi glazbenici Murskoga Središća

Objavljeno:

- dana

Nakon bogatog adventskog programa u Murskom Središću u kojem su nastupile najveće hrvatske glazbene dive, ali i kvalitetni međimurski glazbenici, u nedjelju, 26. prosinca, u Centru za kulturu „Rudar“ koncert su održali oni koji svoj glazbeni talent još uvijek bruse.

Iako još uvijek učenici, svojim su dugogodišnjim radom stekli itekako kvalitetne vještine, u što se publika mogla i sama uvjeriti. Veliku pomoć u slaganju programa i pripremanju učenika pružila je i Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić Čakovec, koja nastavu održava u prostorima centra za kulturu.

Na koncertu mladih glazbenika nastupili su:

Ruta Kontrec, klavir, 5. r.

Dora Tkalec, klavir, 5. r.

Emanuel Kontrec , klavir

Helena Lisjak, saksofon, 4. r.

Martin Antolović klavir, 5. r.

Anamaria Bogdan, klavir, 6. r.

Dora Rebernik, klavir, 5.r.

Komorni zbor UŠ M. Magdalenić Čakovec/PO Mursko Središće

– Svojim su 40-minutnim programom oduševili publiku i pokazali da nas čeka svijetla glazbena i kulturna budućnost. Treba spomenuti da ovo nisu i svi mladi glazbenici iz Murskog Središća. Neki, poput braće Edvina i Sebastijana Nedeljka i Mije Sobočan već su se predstavili našoj publici, a sigurni smo da ćemo ih u nadolazećim godinama još puno puta gledati na ovoj pozornici.

Za sve njih će pozornica Centra za kulturu „Rudar“ uvijek biti slobodna – kažu iz Grada Murskoga Središća.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje