Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Na varaždinskom Korzu u tijeku su pripreme za subotnju izvedbu „The Queen Symphony“

FOTO: Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskom Korzu u tijeku su pripreme za subotnji veliki koncert, odnosno međunarodni projekt Glazbene škole Varaždin i Glazbene škole Ravensburg.

Naime, „The Queen Symphony“ britanskog skladatelja Tolge Kashifa će po prvi puta biti izvedena u Hrvatskoj i to u Varaždinu, u subotu, 18. lipnja, u 20.30 na varaždinskom Korzu.

Izvedba ovog monumentalnog djela nastavak je dugotrajne međunarodne suradnje dviju glazbenih škola, Glazbene škole u Ravensburgu i Glazbene škole u Varaždinu.

Zajednički glazbeni projekt najprije je predstavljen publici 23. travnja u Evangeličkoj crkvi u Ravensburgu, u sklopu proslave 50. obljetnice postojanja Glazbene škole Ravensburg, a sada slijedi izvedba u Varaždinu.

Da se sprema pravi koncertni spektakl, vidljivo je već danas, 17. lipnja, kada je u tijeku postavljanje velike pozornice na kojoj će nastupati čak 230 izvođača. Osigurano je i 800 sjedećih mjesta, još 300 mjesta na tribinama, i bar još tisuću stajaćih mjesta.

Foto i video

FOTO Iako nema puno snijega na krovu Zagorja vlada snježna idila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zoran Stanko

Sinoć je u većem dijelu Hrvatske padao snijeg.

Jutros ga je na varaždinskom području bilo centimetar ili ga nije bilo upoće.

Ipak, na vrhu Ivanščice ga ima oko 5 centimetar, rekao nam je ivanečki fotograf i planinar Zoran Stanko. Naša je planina obasjana suncem, bijela i puna planinara. Temperatura je bila oko – 5 stupnjeva.

– Snježna idila na krovu Zagorja. Divna šetnja po stazi Pionir. Nadam se da će biti još takvih prizora u prosincu – poručio je Stanko.

Pogledajte prekrasne fotografije koje su snimljene na Ivaščici jutros, 3. prosinca.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Započeo je Advent u Varaždinu – gradu u kojem priče postaju stvarnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 1. prosinca službeno je počeo Advent u Varaždinu i traje do 7. siječnja iduće godine.

Moto ovogodišnjeg Adventa je “Grad u kojem priče postaju stvarnost”. Manifestacija se održava na šest lokacija, od čega su neke nove.

U dvorištu palače Sermage smjestio se Čarobni grad Djeda Mraza, koji je hit ovogodišnjeg Adventa. Djed Mraz je prošlih godina “stanovao” u Kući Djeda Mraza u Gajevoj ulici, koja je postala svojevrsni simbol varaždinskog Adventa. Kuća je ove godine prerasla u – grad, a prostor u Gajevoj ulici od 30 m2 zamijenio je dvorišni prostor palače Sermage na gotovo 400 m2. Veća površina – veća čarolija, poručuju organizatori iz Turističke zajednice Varaždin.

U Čarobnom gradu Djeda Mraza uživaju najmlađi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje