Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Na varaždinskom placu uz „Male slavuje“, igru, ples i radionice proslavljen vrhunac sezone

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskom je placu vrhunac sezone. Vidi se to po bogatoj ponudi na klupama, ali i po gužvi, posebice subotom ujutro kada većina ljudi ima više vremena pa se posjet placu često pretvori udruženje i kavu na nekoj od brojnih varaždinskih terasa.

Na tržnici je tako jutros održan posljednji događaj sezone prije ljetne stanke – „S obitelji na plac“.

Osim nabave, na placu je ove subote bilo i zabave, za što su se pobrinuli „Mali slavuji“ iz Društva „Naša djeca“ uz svoju voditeljicu Zdenku Knapić koji su posjetitelje uveselili repertoarom najpoznatijih dječjih pjesmica.

Bilo je tu i igre, radionice, plesa, šarenih kostima, oslikanih lica, kreativnih radova i puno smijeha.

– Varaždinski plac je duša grada Varaždina. Želimo osvijestiti naše sugrađane da kupuju na našem placu, da kupuju sezonski, domaće proizvode od naših OPG-ovaca. Želimo da bake uzmu za ruke svoje unuke, a roditelji svoju djecu i da stvaraju djeci naviku dolaska i kupovanja na placu. Ovakvim manifestacijama čuvamo tradiciju našeg placa, a istovremeno promoviramo zdravu i domaću hranu. Danas na Obiteljski dan djeca se ovdje mogu zabaviti na radionicama i uživati na koncertu, a istodobno i učiti o zdravoj hrani iz bogate ponude voća i povrća koja ih ovdje očekuje i to nam je izrazito važno. U varaždinske vrtiće uvodimo zdrave jelovnike i novom suradnjom koju ćemo uspostaviti između Gradske tržnice i vrtića, centralna vrtićka kuhinja snabdijevat će se upravo proizvodima s placa. Odrasli također mogu zaigrati nagradne igre dok izabiru nešto iz mnoštva namirnica sad u vrhuncu sezone, po zaista pristupačnim cijenama. Lijepo je vidjeti na placu sve generacije naših sugrađana i to ćemo uvijek poticati – rekao je zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković koji se također pridružio događaju.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar istaknuo je kako se ovim događajem plac željelo približiti prije svega najmlađima.

– Vrhunac je sezone i idealno je vrijeme za sve koji inače možda oklijevaju ili ne stignu posjetiti plac, da u svoju zdravu naviku ipak uvrste posjet tržnici. Nema boljeg početka vikenda od kavice na placu, druženja i nabavke sezonskih proizvoda kojih je sada u izobilju. Iako cijene globalno rastu, mogu reći da su naši poljoprivrednici ipak još konkurentni i cijene su, s obzirom na to da je sezona, izuzetno pristupačne – istaknuo je Ciglar.

Iz Gradske tržnice pozivaju Varaždince da sve što im je potrebno i dalje nabavljaju na svojemu placu, dok novi događaji počinju ponovo s dolaskom jeseni.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje