Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Na VII. OŠ Varaždin u funkciji dugoočekivano autobusno stajalište vrijedno oko 300.000 kuna

FOTO: Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Na VII. osnovnoj školi Varaždin u funkciju je stavljeno dugoočekivano autobusno stajalište vrijedno oko 300.000 kuna, čime je povećana sigurnost učenika koje je autobus dosada ostavljao na parkiralištu škole.

– Zahvaljujem Gradu Varaždinu kao osnivaču što su imali sluha da financiraju ovaj projekt, ali i što su godinama plaćali prijevoz autobusa iznad standarda. Autobus učenike vozi već 10-ak godina, ali se dosada uvijek parkirao i puštao učenike vani u našem dvorištu, na parking prostoru. I tu su se javljali problemi u smislu gužva, posebice kada je kiša, pa su se javljale prometne potencijalne teškoće ili nesreće. Stoga smo konačno odlučili i eto, dugoočekivano autobusno stajalište je sada u funkciji. Nalazi se na prostoru škole, na istočnoj strani parcele. Ukupna vrijednost je bila oko 300.000 kuna – pojasnio je ravnatelj VII. OŠ Varaždin Jurica Hunjadi.

Kroz autobusno stajalište svakoga dana prosječno prođe oko 150 učenika, od prvog do osmog razreda.

– Tamo je sada uređen prostor, i što je najvažnije – siguran, nema više nekih prometnih mogućih opasnih situacija. Učenici su ograđeni, imaju natkriveno stajalište s klupicom i tamo mogu pričekati autobus – otkrio je ravnatelj Hunjadi.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje