Povežite se s nama

Sport

FOTO Na Zimskom sportskom višeboju u Varaždinu oko 75 djece

Objavljeno:

- dana

Učenici varaždinskih osnovnih škola na kraju i ove kalendarske godine imaju mogućnost besplatnog bavljenja sportom. Naime, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz potporu Grada Varaždina, petu godinu za redom tijekom zimskog odmora učenika provodi projekt „Zimski sportski višeboj“.

Zajednici je cilj omogućiti aktivno provođenje zimskog odmora učenicima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina, a tu je mogućnost iskoristilo 75-ero djece. Stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar, ističe da su vrlo zadovoljni odazivom djece. – Već dugi niz godina Zajednica u suradnji s Gradom Varaždinom organizira ljetni i zimski višeboj, besplatne sportske aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika. Primjećujemo da s dolascima nastavljaju djeca koja su već bila na sportskom višeboju, ali dolaze i njihova mlađa braća i sestre. Roditelji su jako zadovoljni ponuđenim sadržajima – kaže Sitar. Ovogodišnji „Zimski sportski višeboj“ počeo je u četvrtak, 27. prosinca, a nakon drugog dana, petka, 28. prosinca, nastavit će se poslije Nove godine, od 2. do 4. siječnja te od 7. do 10. siječnja. U Sportskoj dvorani „Varaždin“ u Graberju, u terminu od 9 do 12 sati, a pod stručnim vodstvom profesora kineziologije iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, učenici i učenice usvajaju motorička znanja rukometa, nogometa, odbojke, košarke, badmintona i borilačkih sportova. U petak, 11. siječnja 2019. godine, učenice i učenike koji će redovito prisustvovati sportskim aktivnostima, kao i svake godine, očekuje izlet iznenađenja. Sudjelovanje je za učenike besplatno, a oni koji se još nisu uključili to mogu učiniti u srijedu, 2. siječnja.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje