Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Nagrađeni učenici Umjetničke škole ‘Miroslav Magdalenić’ svima pokazali svoje vještine

FOTO: K.B. Studios

Objavljeno:

- dana

Nakon što su u okviru Dana Grada Čakovca protekle subote održani Dani otvorenih vrata Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”, ove srijede, 25. svibnja, publiku je oduševio koncert nagrađenih učenika.

– Kako tradicionalni koncerti nagrađenih učenika škole nisu održani prethodne školske godine, ni godine ranije, na tom su koncertu uručene nagrade i zahvalnice svim natjecateljima, kao i njihovim mentorima i korepetitorima, koji su tijekom posljednjih triju godina postigli odlične rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima – kaže ravnateljica Umjetničke škole Senka Bašek.

U zadnje tri godine natjecalo se ukupno 45-ero učenika u 11 disciplina, a svi oni zajedno osvojili su ukupno 62 nagrade. Među tim se nagradama krije 28 prvih, 30 drugih i četiri treće. Učenike je pripremalo 16-ero učitelja u suradnji s pet korepetitora.

Pritom se publici predstavilo 12 najuspješnijih učenika-natjecatelja. To su Lucijan Reich, Dominik Dominik, Eva Horvat, Petra Koštarić, Oliver Moharić, Ena Mati, Emil Petak, David Bedić, Lovro Perenc, Zoja Šestak, Petricija Percl i Leonardo Reich.

Zbog lošeg vremena, koncert je s predviđene lokacije u atriju Staroga grada Zrinskih premješten u dvoranu čakovečkoga Centra za kulturu.

Zahvalnice i nagrade ove je godine uz čestitke uručila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

– Čakovčanci i Međimurci znaju da je naša Umjetnička škola pravi rasadnik uspješnih individualaca i umjetnika, a ovaj današnji koncert pokazao nam je samo djelić vašeg talenta i znanja. Trostruka obljetnica koju je škola obilježila prošle godine, posebno 75. obljetnica osnutka glazbene škole i početka glazbenog obrazovanja u Čakovcu, značajna je ne samo za ustanovu, već i za cijeli grad.

Čestitam svim učenicima, ali i profesorima te djelatnicima škole koji sustavno godinama ulažu u umjetničko obrazovanje mladih te nam donose koncerte poput današnjeg – rekla je gradonačelnica.

Koncert škole pokazao je još jednom da se Čakovec i Međimurje mogu ponositi velikim brojem uspješnih glazbenih umjetnika, ali i da smo kraj u kojem postoji obrazovana publika.

Kako je bilo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Foto i video

FOTO Sedam ekipa natječe se u vještinama naših starih na Seoskim igrama u Salinovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Salinovec, kod Ivanca, danas je stiglo sedam ekipa na 36. “Seoske igre starih sportova”.

Uz brojne natjecatelje i navijače vrlo je dinamično.

Ekipe s područja Varaždinske župnije i danas se natječu u skoku u dalj sa mjesta, hodanju na štulama, sastavljanjU pluga, potezanju štapa, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnjI živih tački, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užeta za žene i muškarce.

Svakako je zanimljivo vidjeti da su naši stari na selu razvijali vještine snage, brzine, ali i preciznosti.

Dio natjecanja se održava i tijekom popodneva pa svakako još stignete u Salinovec.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ponosni vlasnici Tomos mopeda provozali se mjestima oko Trakošćana i uživali u druženju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Tomosi su danas jurili Višnjicom i okolicom.

Naime, Udruga “Tomos” Višnjica organizirala je 1. Tomos susret “med mejom i Ravnom gorom”. Stotinjak ljubitelja ovih mopeda okupilo se jutros u Zlogonju, odakle su krenuli na vožnju od Višnjice, preko Lepoglave i Trakošćana, natrag na Višnjicu.

Ako požurite šarene Tomose još stignete razgledati od 16 sati na travnatom igralištu u Donjoj Višnjici.

Udruga Tomos Višnjica je osnovana u cilju poticanja ciljanih skupina na aktivno sudjelovanje u društvu i upoznavanje s nekadašnjom motorizacijom naših starih.Udruga trenutno broji 20 članova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje